5 tudományos érv, amiért a netes társkeresés nem működik

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 tudományos érv, amiért a netes társkeresés nem működik

Már az interneten is kerested, de még mindig nem találtad meg az igazit? A hiba valószínűleg nem a te készülékedben van, hanem a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ismerkedési lehetőség buktatóiban…

Igazából nem választhatod ki, kit akarsz

Egyes társkereső portálok olyan messzemenő részletekbe bocsátkoznak a preferenciáidat illetően, hogy talán el is megy a kedved az adatlap kitöltésétől.

Hiába pipálhatod vagy ikszelheted ki a sportos és a mackós pasikat igény szerint, s hiába adhatod meg, hogy mennyire szeresse a macskákat, és hetente hányszor akarjon veled ágyba bújni – a fő gond, hogy valószínűleg nem tudod, milyen férfi mellett lennél igazán boldog.

Ezt nem kell szégyellned, hiszen alapvető emberi gikszerről van szó. A fizikai vonzalom egy dolog, a közös hobbi megintcsak – de hogy kinek a kezét szeretnéd éveken vagy akár egy életen át fogni, már más kérdés.

Sőt, tulajdonképpen már az sem szerencsés, hogy az álmaidat megpróbálod ilyen címkék közé szorítani

685 felhasználó illik hozzád

Milyen fantasztikus! Heti két új randival számolva csaknem hét évig kitart ez a pasimennyiség!

A bőség zavara azonban itt még inkább érvényes, mint a szupermarketben. A társkeresőn ugyanis nem ötféle teljes kiőrlésű kenyér közül kell választanod annak fényében, hogy hány százalék tönkölylisztet tartasz megfelelőnek.

Hanem látszólag a saját sorsod felett döntesz, tehát eleve nyomást érezhetsz magadon a „létfontosságú” kattintás előtt. Az élet azonban úgy van kitalálva, hogy úgyis azzal futsz össze, akivel dolgod van.

Egy percig se bánd tehát, hogy véletlenül elutasítottad a helyes arcú Pista80-at!

Ja, ennek az a tudományos háttere, hogy egy 2000-ben készült stanfordi kutatás alapján jobban ízlett a lekvár azoknak, akik csupán hatféle közül válogattak 24 alternatíva helyett.