5 randikatasztrófa, ami mindenkivel előfordult már

Zabolai Margit
Írta: ,

Komoly elméletek szólnak arról, hány emberrel kell randiznunk, míg rátalálunk az igazira, de a valóságban az a helyzet, hogy van, akinek ez elsőre sikerül, van, aki pedig csak sokadik nekifutásra találja meg a párját. Ha te is túl vagy már néhány randin, az alábbi esetek ismerősök lesznek – vigasztaljon, hogy másoknak is azok.

Két kuka ül a kávézóban

Majdnem biztos, hogy a randizásnak van valamiféle istene, aki azzal szórakozik, hogy zöld ködöt borít az agyadra, esetleg taplóvá változtatja a nyelvedet, ezért ha olyannal mész is randira, akivel mondjuk az első találkozáskor rojtosra beszéltétek a szátokat, amint a körülmények hivatalosan is randivá változnak, egy árva szót sem tudtok kibökni, és csak ültök némán egymással szemben.

Esetleg ötödjére is megbeszélitek, hogy milyen aranyosak itt az asztalok. A székek is hogy illenek hozzájuk! A járólapról beszélgettetek már?

Ha véletlenül pedig mégis eszedbe jut egy ennél izgalmasabb gondolat, bizonyos, hogy gordiuszi csomó kötődik a nyelvedre, és véletlenül sem sikerül első nekifutásra kifejteni.

A lovagod egy idióta

A barátnőd ódákat zengett róla, tényleg jóképű, úgy tűnik, biztos egzisztenciája is van, előzékeny és udvarias. Eddig minden stimmel, hol lesz a hiba?

Hoppá, máris kibukik, amikor egy félmondatban – rosszabb esetben akadémiai székfoglalóban – fejti ki, hogy a nőknek nem kellene szerepet vállalniuk a munkaerőpiacon, esetleg, hogy nem érti, mi ez a nagy egyenlőségi felhajtás, mikor olyan nyilvánvaló, hogy különbözőek vagyunk.

Itt csak azt kell mérlegelned, hogy belemenj-e egy hangos vitába, mielőtt veszed a kabátodat, vagy minden értékedet magad után hagyva elnézést kérj, kimenj a mosdóba, és az ablakon mássz ki, hogy megkeresd a barátnődet, és megkérdezd, mégis mit gondolt, amikor ezt az őskövületet ajánlotta neked?