5 jele annak, hogy reménytelen a házasságod

Írta: ,

Akármilyen szomorú tudomásul venni, de akadnak olyan végzetes jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy egy házasságba már nem feltétlenül érdemes több időt és energiát fektetni. Csokorba szedtük, mikor gondold át újra, hogy tényleg a férjed-e az igazi…

Félsz kettesben maradni a férjeddel

1/5 Félsz kettesben maradni a férjeddel

Ha szerelmes vagy, esetleg szeretetté finomodott, mély kötődést érzel, örömmel tölt el, hogy a másikkal végre kettesben lehetsz.

Sőt, teljesen mindegy, mi a program – a lényeg, hogy egy kis időt együtt töltsetek.

A létező legrosszabb ómenek egyike tehát, ha jeges kétségbeesés lesz rajtad úrrá abban a pillanatban, amikor tudatosul benned: négyszemközt fogtok maradni, s fogalmad sincs, miként kezeld ezt a helyzetet.


Talán még nem késő! Egy válóperes ügyvéd 5 spirituális leckéje a házasságról


Még rosszabbat jelent, ha egyébként kifejezetten szeretsz társaságban lenni, s alapvetően könnyen megtalálod a hangot mindenkivel – már csak azzal nem, aki egykor talán a leginkább része volt az életednek.

Csak te teszel a kapcsolatotokért

2/5 Csak te teszel a kapcsolatotokért

Még két igencsak összeillő ember házassága is kőkemény munka, hiszen napi szintű alkalmazkodásra és kompromisszumra van szükség ahhoz, hogy ketten immáron „csapatként” boldoguljatok.

Nagyszerű, ha te hajlandó vagy e tekintetben az áldozatvállalásra!

Küzdelmed azonban hiábavaló, amennyiben már úgy érzed, hogy szélmalomharcot folytatsz.

Hiába szervezel ugyanis romantikus randevút, és hiába próbálod feléleszteni a régi tüzet, ha közben olyan, mintha egy döglött lovat bökdösnél – tehát semmi visszaigazolást nem kapsz, így semmi értelme a dolognak.

Sem saját magaddal, sem a férjeddel szemben nem fair, ha továbbra is energiát fektetsz abba, ami várhatóan már sohasem fog megtérülni.

Semmi sem történik az ágyban

3/5 Semmi sem történik az ágyban

Mármint az alvást leszámítva. Az idő múlásáról és a testiségről szóló közhelyek ide vagy oda, a szex minden párkapcsolati fázisban és minden életkorban kulcsfontosságú – tehát ha elmarad, akkor baj van.

(Ez alól kivételt képez az a ritka eset, amikor a felek libidója egyszerre indul hanyatlásnak, ám erre a való életben jóformán alig akad példa.)

A pszichológusok egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a lepedőgyűrés tulajdonképpen olyan, mint egy vitamininjekció a házasságnak: fokozza a kötődést, segít levezetni a feszültséget, ráadásul növeli a bizalmat.

Természetesen adódhatnak élethelyzetek, amikor egy kis időre háttérbe szorul a szex – de ne hagyd, hogy ez hónapokra, esetleg évekre nyúljon, hiszen veszélyes lehet!

Folyton mások előtt veszekedtek

4/5 Folyton mások előtt veszekedtek

Valószínűleg te is ismersz legalább egy olyan párt, akikkel egyszerűen képtelenség egy légtérben megmaradni, mert folyton kitör közöttük a balhé.

Állandóan beszólogatnak egymásnak, és látszólag apróságokkal is képesek felidegesíteni a másikat.

Ha azon kapod magad, hogy lassan ti magatok is ilyenné váltok, így a társasági események előtt már előre aggódsz, semmiképpen se tudd be holmi „feszült időszaknak” a dolgot!

Ez a fajta kommunikációs dinamika ugyanis arra utal, hogy szándékosan bántani akarjátok a másikat, ami a legkevésbé sem piskóta.

Talán semmi sem ássa úgy alá a házasságot, mint az egymás iránt tisztelet hiánya

Mindig ugyanaz a játszma

5/5 Mindig ugyanaz a játszma

A játszma az emberi viszonyok természetes velejárója, de minél kevesebb van belőle, annál boldogabb lehet a kettőtök kapcsolata.

Ha ugyanazokat a köröket futjátok le újra és újra, ráadásul már olyan témák is akadnak, amelyeket kifejezetten el kell kerülnötök, hogy ne robbanjon ki közöttetek parázs vita, hát egyértelmű, hogy valami nem stimmel a kommunikációtokkal.

Az így felhalmozódott sérelmek napi szinten feledhető bosszúságnak tűnnek ugyan, ám hosszú távon ártanak a házasságotoknak – muszáj tehát kialakítanotok valamiféle kompromisszumot, hogy végre lezáruljon ez a csiki-csuki állapot.

Neked volt már válságban a házasságod?