4 dolog, amit sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Felmérésekkel már alátámasztották, hogy azok a párok, akik igazán boldogok, nem posztolnak túl sokat magukról a közösségi oldalakon. Vannak, akik ezzel a megállapítással vajmi keveset foglalkoznak, és nem csupán fotókkal, hanem jóval személyesebb kiírásokkal is rendszeresen elárasztják az internetet. Pedig ezeket sosem lenne szabad posztolnod a kapcsolatodról!

Veszekedések és viták Kép forrása: 5inchandup.com

Szerencsére manapság már nem olyan „népszerű”, de még mindig előfordul, hogy a párok nyilvános posztokban vitatják meg ügyes bajos dolgaikat.

A közösségi oldalak teret engednek a szabad véleménynyilvánításnak, aminek az eredménye sajnos az, hogy szinte mindenki él is ezzel a lehetőséggel – gyakran tájékozottság nélkül.

Az emberek sokkal alpáribb, lekezelőbb módon beszélgetnek egymással, mint ahogy azt négyszemközt tennék, hiszen az internet egyfajta anonimitást, távolságot biztosít.

Mondani sem kell, ez nem éppen helyes és célravezető hozzáállás a párkapcsolati viták rendezésére.

Főleg azért nem, mert azok általában amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is szállnak: ha utána nekiálltok a nyilvános ömlengésnek, az ismerőseitek komplett őrültnek fognak tartani benneteket, akik nem képesek a normális kapcsolati kommunikációra.

 

Utalgatások Kép forrása: chezagnes.tumblr.com

Nem csupán a párkapcsolatokra, hanem minden baráti, családi viszonyra is igaz, hogy az utalgatás nem vezet célra.

A legtöbbször a párunknak fogalma sem lesz, mit szeretnénk, ha csak célozgatunk a vágyainkra – már csak ezért is teljesen felesleges különféle nyilvános utalgatásokkal véleményt nyilvánítani.

Főleg akkor, ha ezek a célzások nagyon is indulatosak, vagy olyan problémát feszegetnek, amit érdemes lenne mielőbb normálisan megbeszélnetek. Pl. ne írj ki egy vita után olyasmit, hogy „végre elszabadultál otthonról” avagy a pokolból, hiszen ez nyilván neked sem esne jól.

Az ismerőseitek is pontosan tudni fogják, hogy feszültség van köztetek, amit sokkal nehezebb orvosolni a nyílt színtéren, mint a négy fal között, kettesben.

Emellett jogosan gondolják, hogy utalgatás helyett sokkal célravezetőbb a nyílt kommunikáció, amire kiváló lehetőséget kínál pl. a privát levelezés (ha már mindenáron az internet segítségével akartok beszélgetni).

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019