Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve II.

Sándor Alexandra
Írta: ,

Kétrészes cikksorozatunk előző feléből megtudhattad, hogy a szerelem legmélyebb, legőszintébb formája többek között az elvárások elengedéséről és a félelmeken való túllépésről szól. A listának viszont még messze nincs vége – sőt, ha gondolod, a végén kommentben folytathatod! Íme, öt újabb ismérv, amiről az igaz szerelmet beazonosíthatod.

Nem az akarás a lényeg

Akarod a másikat, mert úgy érzed, szükséged van rá? Folyton azon morfondírozol, mi lenne veled nélküle?

Ajjaj, akkor ideje rendet tenni a gondolataidban, mert az érzelmeid alapját a félelem képezi, amiből rengeteg bonyodalom származhat!

A múltkori részben már kifejtettük, hogy a félelem a szerelem és a szeretet szöges ellentéte, tehát nem szabad hagynod, hogy ott motoszkáljon benned.

Ne akard, hogy a párod úgy akarjon téged, ahogy te akarod őt – egyszerűen csak fogadd el örömmel, ami köztetek van, és legyél hálás érte! Ha pedig feltámad benned a félelem, vizsgáld meg, vajon mi váltotta ezt ki belőled.

Tevőleges, nem passzív

A szerelem akár ige is lehetne, hiszen annyi cselekvést és döntést követel napi szinten, hogy szüntelenül mozgásban tartja a szívedet meg az elmédet.

Érthető, hogy szeretnéd magad teljes mértékben átadni az érzésnek, az igaz szerelmet azonban mégsem az jelenti, amikor abszolút elveszíted a fejed.

Hanem az, amikor észreveszed, hogy a mindennapok apró teendőinek közepette is ott rejtőzik köztetek az a bizonyos kapocs, amely összeköt benneteket.

Ha képes vagy úgy megélni az érzést, hogy közben erről sem feledkezel meg, utat engedsz annak, hogy ez az egész akár a rózsaszín szemüveg mellett is elmélyüljön köztetek.