Miért ne válassz soha szaporítótól házi kedvencet?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Miért ne válassz soha szaporítótól házi kedvencet?

Amikor háziállatot vásárolunk, akkor nem néhány napra, hanem bizony hosszú évekre választunk magunk mellé társat. Sokan azonban ekkor is csak arra tudnak igazán koncentrálni, hogy minél olcsóbb legyen a beszerzés; ez azonban gyakran irányítja a felelőtlen vásárlót a szaporítóhoz.

Szaporítók kontra tenyésztők

Alapvető különbség a szaporítók és a tenyésztők között, hogy előbbiek kizárólag a pénz végett foglalkoznak az állatokkal, tehát igyekeznek, hogy a legminimálisabb befektetéssel a legnagyobb hasznot érjék el.
Ezzel szemben a tenyésztők törekednek a minőségi vérvonalra, kiszűrik a betegségeket, gondoskodnak a megfelelő oltásokról, óvintézkedésekről, és bár gyakran kérnek el magas árat a kisállatokért, garantálják, hogy azok problémamentesen fognak felnövekedni.

Embertelen körülmények

A legnagyobb ok, amiért a szaporítókat el kell kerülnünk, az az, hogy mind a felnőtt egyedeket, mind a kiskutyákat gyakran embertelen körülmények között tartják. Nem ritka, hogy a nőstény állatok állandóan vemhesek, vagy éppen kiskutyáik vannak, egyfajta „szülőgépként” tekintenek rájuk.
Ennek eredménye természetesen az, hogy az anyaállatnak nincs ideje felgyógyulni, s ez nem csak rajta, hanem a kiskutyákon is meg fog látszani.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!