A magány ellenszere: amikor megéri egyedülállóként örökbe fogadni egy kutyát, és amikor nem

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Aki már régóta magányos, valószínűleg elgondolkodott azon, hogy talán egy házi kedvenc lenne a megoldás a problémára. Ha már a szerelmet nem találja, a társ hiányát egy kutyával pótolná, amitől nem érezné magát egyedül, és meglehet, hogy többet ki is mozdulna otthonról. Hasonló dolog fordult meg a te fejedben is? Akkor jó, ha tisztában vagy az előnyökkel és hátrányokkal is.

Az állatterápia egy létező és rendkívül hatékony módszer a lelki problémák leküzdésére. Nem véletlen, hogy olyan boldognak érzed magad, amikor egy kölyökkutyával játszol; így nem meglepő az sem, hogy felmerül benned, milyen klassz lenne örökbe fogadni egyet. A depresszió, a szorongás és a magány érzete ugyanis borzasztóan megnehezítheti az életedet, kifordulhatsz önmagadból, és abban az ellentétes helyzetben találhatod magad, hogy bár vágysz mások társaságára, mégsincs erőd és bátorságod kimozdulni otthonról. Évekbe telhet leküzdeni ezt az állapotot, és ezért is érzik sokan úgy, hogy az első lépésekben nagyot segíthet nekik egy kutya.

A társ, aki betölti az űrt a szívedben

A kutya ugyanis az a társ, akivel semmihez sem fogható köteléket alakíthatsz ki. Ő lesz a legjobb barátod, aki önzetlen szeretetet ad neked, és minden alkalommal boldogan vár téged haza a munkából. Lesz egy társad, akivel együtt kimozdulhatsz otthonról, aki üldögél veled a kanapén hétvégente, és nem fogod azt érezni, hogy egyedül vagy.

Persze egy kutya nem váltja ki az emberi társaságot, a szerelem iránti vágyakozást sem szünteti meg, de segíthet abban, hogy végre kilépj a komfortzónádból.

Már csak azért is, mert az emberek rendkívül nyitottak azokkal szemben, akik kutyával jelennek meg. Azt fogod tapasztalni, hogy mindenki szeretné megsimogatni őt, beszélgetésbe elegyednek veled róla, és te is napról napra bátrabban állsz le kommunikálni idegenekkel. A kutyagazdik közösségének tagjává válsz. Talán épp ez kell ahhoz is, hogy rád találjon a szerelem; mert amikor lesz egy kutyád, nyitottabbá válsz, és ez a kisugárzásodon is megérződik.