A macskák testbeszéde: Te felismered a jeleket?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A macskák testbeszéde: Te felismered a jeleket?

A kutya olyan régóta elválaszthatatlan társa az embernek, hogy viselkedését, testbeszédét szinte mindenki tudja értelmezni. A macska már jóval titokzatosabb, és néha még a gazdit is megtéveszti ennek a titokzatos állatnak a kommunikációja. Bármennyire is szereted a macskádat, előfordulhat, hogy bizonyos jeleket félreértesz, ezért most segítünk egy kicsit, hogy könnyebb legyen megfejteni, mikor mit akar tudatni veled a cicád.

+1: ahogy a macskád értelmezi a te jeleidet

Nicky Trevorrow a már említett videóban azt is elmondja, hogy sajnos néha a gazdik is küldenek olyan jeleket a cicák felé, amit a kis kedvencek nehezen értelmeznek. Az ölelés például, ami egy ember számára egyértelműen a szeretet jele, egy macska számára rémisztő lehet, hiszen fölé kerülsz, korlátozod a mozgásterében, ezzel pedig a dominanciádat fejezed ki.

A szakértő szerint bármilyen nehéz is megállni, hogy időnként megölelgesd szőrös kis kedvencedet, ne felejtsd el, hogy bár barátok lehettek, egyformán gondolkodni nem fogtok. Ha szeretnéd kifejezni a szeretetedet, akkor inkább a cica füle tövét vakargasd, és hagyd, hogy ráfeküdjön a hasadra. Hiába, a macskák jobban érzik magukat, ha ők kerekedhetnek felül.

Dorombolás

Mi sem egyszerűbb ennél, igaz? A cica, amelyik dorombol, jól érzi magát, ezt mindenki tudja.

Azonban Nicky Trevorrow macskaviselkedés kutató, aki egy állatmenhely jótékonysági akciójaként nemrég egy videót készített, hogy segítsen jobban megérteni a cicák testbeszédét, elmondja, hogy a dorombolás bizonyos esetekben azt is jelentheti, hogy a cicának fájdalmai vannak.

Ha tehát azt hallod, hogy a cicád olyankor is dorombol, amikor látszólag semmi különösebb oka nincs az elégedettségre, talán érdemes felkeresni az állatorvost egy kivizsgálásra.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban