5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
5+1 legkedveltebb nagytestű kutyafajták

Általában az emberek többsége megretten egy hatalmas kutya láttán, pedig leggyakrabban a méretüknél csak a szívük nagyobb. A gazdi igaz barátaivá válhatnak olyannyira, hogy ha kell, az életüket is feláldoznák a családért.

Tibeti masztiff

Tibeten kívül sajnos sehol nem terjedt el igazán, pedig az ott lakók vérmérsékletét „örökölte”, tehát a végtelenségig nyugodt, kiegyensúlyozott fajtáról van szó.

Bár annak ellenére, hogy a családon belül szelíd, az idegenekkel szemben már tartózkodó.

Mivel mindenáron védelmezni akarja territóriumát és szeretteit, nem is enged be akárkit, csakis akkor, ha a gazdája engedélyt ad rá. Rendkívül hűséges, a család számára a minden. Jó oldala, hogy keveset ugat, viszont ha kiereszti a hangját, meglehetősen félelmetes látványt nyújt.

Bernáthegyi

Ki ne ismerné a szelíd óriást a filmekből és a mesékből, ahogy az átfagyott bajbajutottaknak viszi a megváltó nedűt, és bundájával melegen tartja őket.

Intelligens és nyugodt fajta, mégse ajánlatos kezdő kutyásnak, mivel neveléséhez következetességre van szükség.

Hogy ne váljon agresszívvé, nagyobb teret igényel, viszont ha ezt megkapja, a család akár kenyérre is kenheti – a gyerekeket is beleértve. Fontos neki, hogy elég időt szánjunk rá, hogy foglalkozzunk vele, és akkor egy kiegyensúlyozott, boldog és csendes barátot kapunk.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv