Így készít fel egy kutya arra, hogy később jó anya legyél

Szirák Viki
Írta: ,
Így készít fel egy kutya arra, hogy később jó anya legyél

Kép forrása: bnenin/depositphotos.com

Már egy kutya is hatalmas felelősség az életedben; hát még az mekkora elköteleződést és határozottságot igényel, ha gyermeket vállalsz a pároddal! Azonban nem véletlenül javasolják sokan azt, hogy érdemes először egy kutyát örökbefogadni és nevelgetni, hiszen a kis kedvenced nagyon sok módon felkészíthet téged az anyaságra.

Amikor van egy kutyusod, a célod egyértelmű: igyekszel egészségesen tartani a kis kedvencedet, és boldoggá tenni őt. Ez pedig ugyancsak igaz akkor, ha kisbabád születik!

Míg a különféle fajták egészen más napi szükséglettel rendelkeznek (bizonyos kutyáknak sok mozgásra van szükségük, másoknak a gazdi állandó közelsége a fontos), összességében ugyanazt teszed.

Vigyázol rá, felügyeled őt, figyelsz az egészségére, és a lehető legboldogabb életet szeretnéd megadni neki.

Egy gyermeknél lényegében ugyanezt csinálod, így a felelősségérzettel már korábban meg is tudsz ismerkedni, és nem lesz idegen számodra a helyzet.

A kutyádnak szüksége van rád. Mindegy, hogy miről van szó, a kis kedvencednek a te segítséged kell; tőled kap ételt, te viszed el az orvoshoz, te játszol vele, és te vagy a legfontosabb társasága is.

Egy kisbabánál szintén ez a helyzet.

Onnantól kezdve, hogy világra jött a gyermeked, szüksége van az anyukájára az életben maradáshoz, és ezt eleinte talán furcsa lehet megszokni.

Az életed ugyanis nagyobbat változik, mint valaha, és lesz melletted valaki, aki teljes egészében tőled függ.

Ezt egy kiskutyától is megtanulhatod valamilyen szinten, és bár természetesen egészen más a két helyzet a gyakorlatban, némileg mégis át tudod érezni mindezt, ha a baba előtt kutyád is volt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv