8 kisméretű kutyafajta, ami kiemelkedően intelligens

Kovács Andrea
Írta: ,
8 kisméretű kutyafajta, ami kiemelkedően intelligens

Noha a kutyák intelligenciáját nehéz a kinézet alapján meghatározni, pláne, hogy minden kutyus egy kicsit más, köztudott tény, hogy egyes fajtákat sokkal könnyebb megtanítani különböző dolgokra. Ennek alapján most összegyűjtöttük azokat a kisméretű kutyusokat, akik hatalmas intelligenciával rendelkeznek.

A Papillon különleges füle miatt kapta nevét, ez ugyanis franciául pillangót jelent, külsejét tekintve pedig nagyon hasonlít is rá.

Bár mindössze 30 cm magasra nő meg ez a fajta, mégis egyike a legbátrabb, legkíváncsibb kutyusoknak.

Ő tipikusan az a fajta eb, aki mindig megörül a vele szembe sétáló idegeneknek, rendkívül kedves, és úgy viselkedik, mintha mindenki a legjobb barátja lenne.

Szuper alkalmazkodóképessége van, és a gazdiját nagyon imádja, ezért mindig engedelmeskedik is neki.

Városban és vidéken is jól érzik magukat, ha pedig veszélyt érzékelnek, rögtön jelzik ezt ugatással.

A törpe uszkár egyike a legokosabb fajtáknak, így nem csoda, hogy Magyarországon is a legnépszerűbb kutyusok közé tartoznak, és nagyon sokan választják őket.

Külsejét elnézve nem is gondolnánk, de eredetileg vadászatra tenyésztették ki őket, így rendkívül jól lehet őket tanítani a mai napig is.

Felépítése miatt házőrzésre nem alkalmas, azonban nagyon figyelmes, így ugatással rögtön jelzi a gazdiknak, ha ismeretlenek érkeztek látogatóba.

Személyiségét tekintve igazi boldogságbomba, mindig jókedvű, nagyon örül a társaságnak, emiatt viszont nem szabad még csak rövidebb időre sem egyedül hagyni, ezt ugyanis nagyon nem viseli jól.

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!