Ezeket tudnod kell, mielőtt menhelyről fogadsz örökbe

Zabolai Margit
Írta: ,

A menhelyi örökbefogadás rengeteg örömmel járhat, ugyanakkor buktatói is vannak. Állatot magadhoz venni óriási felelősség, ezért nem árt, ha már akkor tisztában vagy az alábbi dolgokkal, amikor még csak fontolgatod, hogy megoszd az életedet egy kis kedvenccel.

Nem lesz olcsóbb Kép forrása: cuded.com

A menhelyi örökbefogadás alapvetően ingyenes, illetve bizonyos helyeken jelképes összeggel kell támogatnod az állatmentők munkáját, esetleg fedezned az örökbefogadott állat oltásainak költségét. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy anyagi felelősséggel egy menhelyi állat is jár, és most nem csak az élelmezésére gondolunk.

A rendszeres orvosi vizsgálat sem két forint évente, ha pedig megbetegszik, az akár húzósabb anyagi terhet is jelenthet. Tény, hogy az örökbefogadás olcsóbbnak tűnik, de ha a későbbiekben nem tudod vállalni az esetleges pénzügyi terheket, akkor felelőtlenség lenne kisállatot venni magad mellé.

Lehet, hogy nemet mondanak Kép forrása: freekibble.com

Egy állatotthon nem azért ment állatokat, hogy utána minél gyorsabban megszabaduljon tőlük. Lehetőség szerint életre szóló és ideális gazdit keresnek kis védenceiknek, így teljesen normális, ha az örökbefogadás előtt alaposan kikérdeznek.

Az is előfordulhat, hogy nemet mondanak neked, és ezt sem szabad személyeskedésnek venned.

Hidd el, hogy azok, akik évek óta ezzel foglalkoznak, tudni fogják, hogy hosszú távon is megfelelő partnerek lennétek-e egymásnak a kiszemelt kisállattal. Ha nyitottan és tisztelettel állsz a dologhoz, biztosan segítenek olyan állatot találni számodra, akivel jól kijöttök majd, még akkor is, ha a te kiszemelted elsőre nem ő lett volna.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019