Tanácsok egy anyukától anyukáknak, ha már kezdene elszakadni a cérna

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Nincs olyan gyerek a világon, aki vitatkozás és hiszti nélkül nőne fel. Ebből minden szülőnek kijár. Van, aki megússza egy kicsivel, mások nagyobb adagot kapnak. Aki pedig azt mondja, hogy még sosem akarta egy kis időre lepasszolni a gyerkőcöket a nagyinak és kimenekülni a folytonos nyávogás alól… hát az valamit sumákol. Ha te is ebben a cipőben jársz, olvass tovább, hátha segítek azzal, amiről írok!

Nyugodj meg, ez minden családban így megy. Ez egy 0-24-es szolgálat.

Megkérdezi lehet-e a lufiba lisztet tölteni mindezt persze a nappali közepén. Természetesen nemmel válaszolsz, mire kezdetét veszi a végeláthatatlan légyszi-áradat. Légyszi, de kérlek, csak most az egyszer, és így tovább, amíg be nem adod a derekad. Persze előre borítékolva van, hogy ennek rossz vége lesz, de csak megengeded, addig is nyugi van. Beáldozol mindent egy kis csendért. Ismerős?

Vagy az, amikor meg se hallja, mit mondtál és ezerszer kell elismételned? Egyszer pedig betelik a pohár és akkor nagyot robban a bomba. Emiatt persze lelkiismeret-furdalásod támad, hogy mégis miért kellett most úgy leteremtened szegény gyereket. Hogy megúszd ez az ördögi kört próbáld ki pár tanácsomat, hátha nálatok is beválik.

Az a bizonyos énidő:

Figyelj oda magadra és az intő jelekre! Lehet érezni, amikor az embernek fogynak a tartalékai és kezd az idegrendszere rovására menni. Az egész napos munka, a háztartás és a minden napok gondja leszívja az energiát, ha minderre még a gyerekek dackorszaka is rápakol, annak biztos nem lesz jó vége.

Hidd el, akár csak egy egészen pici időt adsz is csak magadnak máris sokkal kiegyensúlyozottabb leszel a gyermekiddel. Nem lehet egész nap robot üzemmódban élni!  Menj el edzeni, sétálj egyet a szabadban, a csendben, vagy ami feltölt téged és máris egy egészen más anyukát kapnak vissza gyerkőcök.

E nélkül nem megy:

Nem csak a gyereknevelésben, hanem a házasságban, a munkában és az élet más területein is elengedhetetlen a humor. Megannyi feszült helyzetet el lehet tüntetni egy kis lazasággal. Ahelyett, hogy egyre hangosabban és ingerültebben kiabálsz a gyerekre, hogy végre induljon már fürdeni, inkább kapd elő a vicces énedet és birkózd le.

Csikizd meg, csinálj valami meglepőt. Szó sincs arról, hogy mindig valamilyen cselhez kell folyamodni. Természetesen tanulja meg, hogy szót kell fogadni, de lássuk be, nekünk is vannak sötétebb napjaink, amikor egész nap csak nyüglődünk és arra vágyunk, hogy valaki kizökkentsen minket a szürkeségből.

Ha már betelt a pohár:

Emberből vagyunk, és ez azzal jár, hogy sajnos minden jó szándék ellenére, néha kiborul a bili és lehet épp egy kis semmiségért fakadunk ki szemünk fényére. Ha már megtörtént a baleset, legyünk őszinték a kicsivel. Az, hogy gyerek nem azt jeleni, hogy sumákolni kell előtte. Hidd el a kis érzékelő csápjaikkal mindent levesznek.

Olyan dolgokat is tudnak és megéreznek, amit mi nem is gondolnánk. Te is nyugodtan bocsánatot kérhetsz tőle, ettől nem fog csorbulni a szülői tekintélyed. Sőt! Megtanulja, hogy bár nehéz beismerni, ha hibázunk, mégis, meg kell tenni kezdő lépést.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019