Az egészséges családok 10 szokása - Vajon rátok hány igaz?

Szirák Viki
Írta: ,

Minden család más szokásokkal és szabályokkal rendelkezik, ezért nem is lehet összehasonlítani a sajátodat a szomszédéval. Ez teljesen rendben van, de azért érdemes tudnod, hogy szakértők szerint a fizikailag és mentálisan is egészséges családoknak van néhány szokások, amiből mindenkinek inspirálódni kellene!

A közös étkezésnek igazán nagy közösségteremtő ereje van, és ez egy család esetében nagyon fontos szereppel bír.

A vacsora felett folytatott beszélgetések hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük a mentális egészségünket, és azt érezzük, hogy fontosak vagyunk - gyerekként és felnőttként egyaránt.

A rohanó világban a nyugodtan együtt töltött idő, amikor senki sem nyomkodja a telefonját, valódi kincs!

Ráadásul statisztikák szerint azok, akik legalább napi egyszer közösen étkeznek, hajlamosak egészségesebben enni, szemben azokkal, akik csak gyorsan kivesznek valamit a hűtőből, és külön eszik meg.

 

Ti hogyan szervezitek meg a nyaralásokat? Szakértők szerint az egészséges családok egyik szokása, hogy a vakáció helyszínét és a programokat nem kizárólag a szülők döntik el, hanem a gyerekek véleményét is meghallgatják.

Ezáltal mindenkinek lehet szava a végleges döntésben, és a legkisebbek is megtanulhatnak több életre szóló dolgot.

Például azt, hogyan kommunikáljanak hatékonyan, hogy álljanak ki a véleményük mellett, és miként kössenek kompromisszumokat úgy, hogy végül ne csak ők, hanem mindenki más is jól járjon.

Amikor legközelebb kirándulni mentek, mondjatok a gyerekeknek néhány lehetséges helyszínt, és kérjétek ki a véleményüket arról, hova menjetek, és miért pont oda.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv