6 dolog, amit sose mondj a gyerekeknek – Vajon te betartod?

Szirák Viki
Írta: ,

Sokszor azt gondoljuk, a gyerekek nem jegyzik meg azt, amit mondunk nekik, de valójában meglepődnél, mennyi mindenre képesek visszaemlékezni! Rengeteget számít, mi az, amit megosztasz vele, hiszen ezek mind befolyásolják a fejlődését és akár a kettőtök kapcsolatát is. Hibákat mindenki elkövet néha, de épp ezért érdemes tudnod, hogy az alábbi 6 dolgot jobb, ha nem mondod a gyerekeidnek.

Teljesen rendben van, ha szeretnéd megmondani lányodnak vagy fiadnak, miből mennyit kellene ennie, és mi az, ami kifejezetten egészségtelen számára.

Azonban azt mondani neki, hogy túl sokat eszik, vagy esetleg picit meghízott, nem túl jó ötlet szakértők szerint.

Valójában ez nem motiválja őket arra, hogy jobban figyeljenek magukra, ráadásul rombol az önbizalmukon, és észrevétlen szakadékot teremt köztetek.

Ha úgy látod, hogy a gyermeked átlépett egy határon a súlyát tekintve, érdemes közös sportokkal, közös étrendváltással tenni azért, hogy visszafordítsátok a folyamatot.Az építő tanácsok sokkal többet számítanak, mint a kritika!

Tudtad, hogy amit magadról mondasz, szintén hatással van a gyerekedre?

Akkor is, ha őt mindig dicséred és bátorítod; amennyiben magadról negatívan vélekedsz, folyton a plusz kilók miatt szidod a tükörképed vagy úgy érzed, nem vagy szép, a kisgyermeked is átveszi tőled ezt a viselkedést.

Ők ugyanis fiatal korban mindig a szüleiket akarják utánozni, és ha azt látják, hogy az anyukájuk folyton diétázik és állandóan elégedetlen magával, úgy ők is ennek megfelelően kezdenek el viselkedni.

Ez elsősorban a lányoknál jellemző, ezért fontos, hogy ha ott van veled, mindig pozitívan beszélj saját magadról.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv