5 dolog, amit minden gyereknek tudnia kell a szeretetről és a szerelemről

Szirák Viki
Írta: ,
5 dolog, amit minden gyereknek tudnia kell a szeretetről és a szerelemről

Kép forrása: pexels.com

Az égvilágon semmi baj nincs a tündérmesékkel, de annyi biztos, hogy ezek a történetek némileg cukormázas képet festenek az emberi érzelmekről és az örökké tartó szerelemről. Épp ezért fontos, hogy egy bizonyos életkor után az alábbiakat minden gyermek megtanulja!

A bántalmazás nem egyenlő a szerelemmel Kép forrása: pexels.com

„Mártika azért piszkál téged, mert tetszel neki."

„Petike azért húzta meg a hajad, mert szerelmes beléd."

Lehet, hogy amikor gyerek voltál, a te szüleid is ezt mondták, így felnőttként te is ezzel vigasztalod az óvodából szomorúan hazatérő lányodat vagy fiadat.

Azonban bármennyire is pozitív ezzel a szándékod, nem feltétlenül a legjobb következtetést vonják le belőle a gyerekek.

A szavaink hatására ugyanis azt kezdik gondolni, hogy ha valaki bántja őket, az valójában a szeretet jele, pedig fontos lenne már minél fiatalabb korban elválasztani egymástól a kettőt!

Amikor vannak gyerekeid, természetes, hogy szeretnéd nekik szentelni az összes figyelmedet és szeretetedet, hogy elhalmozd őket.

Azonban szakértők szerint jobb, ha már kiskorban megtanítjuk nekik azt, hogy nem foglalkozhatunk mindig velük, és néha muszáj átengedniük a "fogadó fél" szerepét a testvérüknek, édesapjuknak, nagyszülőjüknek.

Meg kell érteniük, hogy a szeretetet nem csak kapni kell, hanem adni is, és van, hogy kompromisszumokat kell kötnünk mások érdekében, mert a világ nem mindig csak körülöttünk forog.

Hogy adni néha sokkal jobb, mint kapni!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató