Az elsős az első! 6 hasznos tipp, ami megkönnyíti az iskolakezdést

Fehér Vera
Írta: ,

Kicsit izgulsz, mintha neked lenne szeptember elsején az első iskolai napod? Ez természetes, hiszen a pici gyereked első igazán nagy megmérettetésére, az iskolára készül, neked pedig ezer dologgal kell foglalkoznod. Ezt a készülődést könnyítjük meg a következő tippekkel!

Iskola válogatja

Az egyik legfontosabb, amit már az iskolakezdés elején meg kell jegyezned, hogy minden iskola más, mást is kérnek tőletek. A szabályokat ők szabják, nektek kell megszoknotok a rendszert, és egy-két kivételtől eltekintve nektek kellene idomulni a suli menetrendjéhez.

Hogy megkönnyítsd magadnak ezt a helyzetet, mindenképp vedd fel a kapcsolatot olyan ismerősökkel, akiknek a gyereke már abba a suliba jár, ahova a tiéd is fog. Mindent kérdezz meg, mert lehetnek olyan praktikus tanácsaik is, amilyeneket még az ehhez hasonló cikkekben sem találhatsz meg!

Tudd meg, mikor esznek a gyerekek, milyen iskolai különórák vannak és hánytól, hogy össze tud egyeztetni a magánórákkal, melyik tanár kér pluszban munkafüzetet, ilyen-olyan eszközt, mikor van az ebédbefizetés és hasonlók.

Válasszon ő!

Eleged van a Pókemberes vagy a Disney hercegnős cuccokból? Ne törődj vele!

Persze fontos az ízlésformálás, de nem most!

Sokkal lényegesebb, hogy olyan iskolai holmikat vegyél neki, amiket teljesen a sajátjának érez és amit szívesen hord, használ. Végül is mindegy, hogy egy évig Hello Kitty vagy egy lovacska van a tolltartóján, nem igaz?

Viszont neki ez ad majd biztonságot, boldogságot a sok idegen gyerek, tanár mellett és az új környezetben. Vedd meg neki a legmenőbb uzsonnás dobozt vagy tornazsákot, úgysem lesz többet elsős!