5 dolog, amit a dolgozó szülők feladnak a boldogságért

Sándor Alexandra
Írta: ,

Egyszerre szeretnél szuperanyuka meg a hónap dolgozója lenni? Akkor készülj fel rá, hogy görcsös akarás helyett inkább fel kell adnod és elengedned néhány dolgot, különben seperc alatt felőrölnek a szürke hétköznapok…

A büszkeségüket, hogy merjenek segítséget kérni

Míg a tradicionális kultúrákban „az egész falu” neveli a gyerekeket, a mai csemetékre csupán egy-két szülő jut, akinek viszont el kell látnia az összes ezzel kapcsolatos feladatot.

A saját kiegyensúlyozottságodhoz és a családi békéhez éppen ezért elengedhetetlen, hogy szükség esetén segítséget tudj kérni.

A sikeres és boldog szülők nem feltétlenül kerülnek függőségi viszonyba másoktól – sőt inkább szabadok, hiszen nyitottak a különböző szívességek csereberéjére.

Nagyszerű dolog például, ha a környéken lakókkal meg tudtok osztozni a sofőrködésen, és bizonyos időközönként váltogatjátok egymás között, ki hozza-viszi a csemetéket.

A nagyszülők, a többi rokon és a barátok ugyancsak a segítségetekre lehetnek, amit könnyedén meg tudtok hálálni hasonlóképpen.

 

Az elvárást, hogy egyenlően osszák be az idejüket

A karrier és a család közötti egyensúly csak a legritkább esetben jelent fele-fele arányt.

A boldog dolgozó szülők tisztában vannak vele, és még véletlenül sem az óramutató határozza meg, mennyire jó anyák, apák vagy éppen szakemberek.

Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor az otthoni dolgokra kell több időt szánni, s olyanok is, amikor a munkahelyi feladatok kívánnak több figyelmet.

A kulcs tehát nem az egyenlőség, hanem a rugalmasság a beosztás tekintetében. Egyszerűen igyekezz mindig azt csinálni, amit kell, és tartsd minél tisztábban a lelkiismeretedet!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019