Leszel a tanúm? Mutatjuk, mi a feladatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Leszel a tanúm? Mutatjuk, mi a feladatod

2019 nem véletlenül az esküvők éve, idén rengeteg pár fogad örök hűséget. Ennél fogva sokan nagy eséllyel fognak a szezonban szertartáson részt venni, akár olyan fontos szerepben is, mint tanú.

A legfontosabb feladat

Minden esküvőn– függetlenül attól, hogy az kicsi, vagy nagy – a legfontosabb feladatod, hogy aláírd az anyakönyvet. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, az adataidat le kell adnod a szertartás előtt, ezért nagyon fontos, hogy a személyid és a lakcímkártyád nálad legyen.

Ezt követően a felek összeadása során végig a pár mellett, vagy mögött kell lenned, s amikor szólítanak, alá kell írnod a könyvet, ezzel is hitelesítve a házasságot. Templomi esküvő során a legtöbbször a tanúnak kell tartania a feszületet, amire az ifjú pár tagjai esküsznek, ne érjen váratlan meglepetésként, ha a kezedbe nyomják a keresztet.

Néhány extra feladat

A legtöbb menyasszony a tanút viszi magával a ruha kiválasztására, ami nagyon izgalmas és különleges feladat is egyben. A nagy alkalomra feltétlenül szabaddá kell tenned magadat, hiszen a ruha milyensége az egész estét meghatározza.

Az esküvő alatt a hagyomány szerint neked kell megakadályoznod, hogy a menyasszonyt elrabolják, de ezt nem kell véresen komolyan venni, hiszen a szöktetést a legtöbb ara nagyon is élvezi.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!