Hogyan ismerj fel egy energiavámpírt? Segítünk beazonosítani a jeleket

Nagy Niki
Írta: ,
Hogyan ismerj fel egy energiavámpírt? Segítünk beazonosítani a jeleket

Kép forrása: India Earl Photography, indiaearl.com

Misztikus blablának tűnik, de energiavámpírok tényleg léteznek – ezek azok az emberek, akiknek a közelében valahogy lehúzva érzed magad, gyenge vagy, és olyan, mintha az életed hirtelen sokkal rosszabb és unalmasabb lenne, mint amilyen egyébként. Lehet, hogy rá sem ismersz, hogy valóban energiavámpírral van dolgod – most segítünk beazonosítani a jeleket.

Nem minden energiavámpír rossz Kép forrása: dolcemania.tumblr.com

Mivel energiáról beszélünk, kicsit misztikusnak hathat ez az egész, pedig valójában nagyon is földhözragadt, pszichológiai jelentése van a dolognak.

Az energiavámpír abból táplálkozik, hogy gyakorlatilag elszívja a te lendületedet, energiádat, jókedvedet azért, hogy ő jobb színben tűnjön fel – lehúz téged azért, hogy ő felemelkedhessen. Aljasnak hangzik, pedig legtöbbjük nem is tudatosan csinálja – egyszerűen ehhez van hozzászokva, így kommunikál bizonyos emberekkel az életéből, ez már egy berögzült ösztön számára.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy rosszindulatból csinálja, valószínűleg észre sem veszi, hogy kiszívja belőled az összes energiádat.

Hogyan ismerd fel? Kép forrása: wetpaint.tumblr.com

Könnyen rájöhetsz, ha energiavámpírral találkozol: elsősorban onnan, hogy hiába volt korábban jó kedved, fáradtan, rosszkedvűen, nyomottan fejezed be a beszélgetést, és elgondolkozol azon, hogy valójában tényleg izgalmasak-e azok a történetek, amiket mesélsz, vagy tényleg igazad volt-e abban a korábban egyértelműnek vélt vitában.

Ha valamit lelkesen el akarsz újságolni egy energiavámpírnak, biztosan nem fogja elismeréssel és jókedvvel fogadni – vagy ha igen, rögtön rákontrázik egy még jobb sztorival, még akkor is, ha egyébként talán semmi igazságalapja nincs.

Mindig tud szebbet, jobbat, izgalmasabbat, a te életed pedig hirtelen szürkébbnek fog látszani, mint amilyen valójában.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!