10 „barát”-típus, akire nincs szükséged az életedben

Írta: ,

Gyakran előfordul, hogy az emberek nem veszik észre, egy-egy kapcsolatuk milyen mérgező hatással is van rájuk nézve; és ez nem csak a szerelemben van így. Néha vannak olyan személyek az életünkben, akiket barátnak tartunk, pedig valójában visszahúznak minket, stresszel töltik meg a mindennapjainkat, és igazából csak az számít nekik, ők hogyan érzik magukat. Ha a „baráti” társaságodban ráismersz az alábbi személyekre, érdemes kétszer is meggondolnod, mennyire szánsz nekik fontos szerepet az életedben!

A hibakereső Kép forrása: wwd.com/

1/10 A hibakereső

Ő az a típusú ember, aki az összes cselekedeted kritizálja, és minden mondanivalódban talál valami hibát.

Vettél egy klassz ruhát, amiért teljesen odavagy? Szinte biztos, hogy szerinte nem néz ki elég jól, vagy egyáltalán nem érte meg az árát.

Az állandó negatív véleményével pedig az önbizalmadat kezdi el lerombolni (sokszor észrevétlenül), mígnem azon kapod magad, hogy elhiszed, amiket mond. Egy ilyen kapcsolat tényleg tönkreteheti az önképedet!

2/10 A féltékenykedő

Hiába történik veled valami szuper dolog, egy előléptetés, vagy esetleg a barátod végre megkérte a kezed, ez a személy biztosan nem örül neki.

Narcisztikus tulajdonságai miatt úgy véli, igazából őt sokkal több siker illetné meg, mint bárki mást, így állandóan az forog a fejében, vajon miért nem vele történnek ilyen dolog?

Ez a típusú ember valójában sosem igyekszik eléggé teljesíteni a céljait, így csak még féltékenyebbé válik az idők során.

Az „én, én, én” Kép forrása: jessicagordonryan.com

3/10 Az „én, én, én”

Ez a személy kizárólag saját magával van elfoglalva, és állandóan erről szeretne beszélni.

Nem igazán érdekli, veled mi történt, hogyan érzed magad, hiszen csak az a fontos számára, hogy nála mi a helyzet.

Gyakran fordul hozzád tanácsért, viszont szinte sosem fogadja meg a javaslataidat, mert számára valójában ez is csak egy lehetőség arra, hogy a saját dolgairól beszélhessen.

De amikor neked van problémád, ez a személy kámforrá válik: a bajban ugyanis nem lehet rá számítani.

A versenyző Kép forrása: eslamoda.com

4/10 A versenyző

Egy bizonyos szintig a versengés még egészséges is lehet. Például, ha egy barátod elért eredményei téged is motiválnak, az szuper dolog.

Akadnak azonban olyan emberek a környezetünkben, akik kifejezetten azt akarják, ami neked van; és bármilyen módszert bevetnének, hogy megszerezzék tőled.

Ha az egyik „barátod” állandóan sikeresebbnek akar látszani nálad, talán ideje megszakítani ezt a kapcsolatot.

5/10 Az áldozat

Ezt a típust nem olyan egyszerű felismerni, hiszen észrevétlenül is együttérzel vele.

Idővel azonban neked is feltűnik, hogy mindegy, milyen szituációról van szó, állítása szerint ő kerül ki onnan az áldozatként.

Sosem vállal felelősséget a tetteiért, és mindig úgy gondolja, az egész világ összeesküdött ellene.

Ahelyett, hogy a negatív tapasztalatokból tanulna, és fejlődne, inkább csak üldögél, és saját magát sajnáltatja – állandóan. Nem csoda, hogy az életkedved is elmegy mellette!

A „csak amikor szingli vagyok”-barát Kép forrása: shopsandestin.com

6/10 A „csak amikor szingli vagyok”-barát

Teljesen egy hullámhosszon vagytok, órákat tudtok beszélgetni, és sokat lógtok együtt. Szóval tényleg minden a legjobban alakul a barátságotokban, mígnem egyik pillanatról a másikra felszívódik; megismerkedett ugyanis egy sráccal.

Aztán fél évvel később ismét felbukkan az életedben, mintha mi sem történt volna, mert vége lett a szerelemnek: a körforgás pedig kezdődik előröl... Amíg végül Te meg nem szakítod!

Az ígéretszegő Kép forrása: indiaearl.com

7/10 Az ígéretszegő

Ő az a személy, akiről a szíved mélyén tudod, hogy sosem számíthatnál rá igazán.

Előszeretettel kér tőled szívességeket, de amikor esetleg viszonoznia kellene, felszívódik, vagy valamilyen hazugsággal lerázza magáról a felelősséget.

Akárhányszor megbeszéltek egy programot, ő az utolsó pillanatban valamilyen furcsa kifogással lemondja a találkozót: de ha te cselekszel így, akkor természetesen megsétődik.

A pletykafészek

8/10 A pletykafészek

Erre a típusra jellemző, hogy figyelemre vágyik, ezt pedig csak a pletykálással tudja megszerezni magának.

Imádja a drámát, de azért nem akar teljesen belekeveredni; ezért csak messziről szereti figyelni az eseményeket.

Sajnos nem tiszteli mások barátságát, szívesen oszt meg bizalmas infókat mindenkiről, mert azt gondolja, ezzel közelebb kerül a többiekhez.

A „csak semmi változás” Kép forrása: flickr, Kayla Varley

9/10 A „csak semmi változás”

Ő az a barát, aki ki nem állhatja a változást, sőt, már annak gondolatát is utálja; még akkor is, ha az a legjobb megoldás.

Azt szeretné, hogy ugyanaz a személy maradj, aki voltál, és az sem érdekli, ha most egyébként sokkal boldogabb és sikeresebb vagy, mint egykor.

Ez azért van, mert valójában egyáltalán nem érdekli őt a te érzelmi világod: egyszerűen csak nem akar lemaradni senkitől, így inkább visszatartja őket.

A kettős személyiség

10/10 A kettős személyiség

És aztán ott van az a barát, akinek mintha két arca lenne.

Szívesen beszéli ki az egyik közös barátnőtöket, felhozza a rossz tulajdonságait, és úgy tesz, mintha ki nem állhatná. Majd amikor ő is csatlakozik, hirtelen BFF-ként viselkedik vele, és a korábbi ellentéteknek nyoma sincs.

Ezek után miből gondolod, hogy a hátad mögött nem mond rólad is hasonló dolgokat? Az ilyen személyekkel mindig legyél óvatos!