4 intő jele annak, hogy menthetetlenül megromlott a barátságotok

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem minden barátság szól egy életre, még akkor sem, ha korábban ezt elképzelhetetlennek tartottad. Néha igenis rá kell szánnod magadat, hogy külső szemlélőként nézz a kapcsolatotokra és felismerd, ha menthetetlen a helyzet. Az alábbiak árulkodnak arról, hogy már nem igazán van miről beszélnetek!

Egy barátnőnek az a dolga, hogy támogasson és bátorítson, melletted álljon akkor is, ha óriásit bakiztál. Természetesen meg kell mondania a véleményét, hiszen ez építő jellegű, és támogatja a fejlődésedet, de arról szó sincs, hogy meg kellene sértenie.

Mindenképpen finoman kell tálalnia az álláspontját, különösen akkor, ha te is tisztában vagy az adott problémával és a legkevésbé sem hiányzik, hogy valaki még egyet beléd rúgjon.

Gondolhatsz arra, hogy nem érdemes több időt pazarolnotok egymásra, ha a barátnőd rendszeresen nyers, durva veled, és ezt nem a te érdekedben teszi.

Már-már úgy tűnik, élvezi, hogy vakvágányra futott az életed, kicsit hatalmaskodhat feletted, illetve örül, hogy melletted jóval sikeresebb szerepben tündökölhet. Ez olyan magatartás, amit nem lehet megmagyarázni egy barátságban.

A háttérben mozgatja a szálakat Kép forrása: hu.pinterest.com

Ez főleg akkor fordulhat elő, ha többen vagytok egy bandában, nem csak legjobb barátnőkként töltitek a mindennapjaitokat.

Miről is van szó?

Arról, hogy van köztetek valaki, aki mindenkinek a legkedvesebb arcát mutatja, miközben a többieket lehúzza – persze csak akkor, ha nincs jelen az adott személy.

Ők annyira ügyesen tudják mozgatni a szálakat a háttérben, hogy sokszor csak akkor jöttök rá, mi folyik, ha véletlenül egyszer nem jelenik meg, és egyeztetni tudjátok a saját álláspontotokat, illetve azt, mivel ámít benneteket külön-külön.

Teljesen egyénfüggő, ki, mit élvez az ilyen élethelyzetekben, mások megvezetésében, de ez megint csak olyan dolog, ami nem fér bele sem a barátságba, sem a haveri társaságba.

Minél előbb érdemes lépned, ha ilyen barátnőt tudsz magad mellett, mert ha kellően ügyes áskálódó, akkor akár téged is kipenderíthet a baráti körödből – pusztán azzal, hogy rossz és hamis képet fest rólad.