Csinos anyukák harca, avagy lehet-e egy vonzó nő jó anya?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Csinos anyukák harca, avagy lehet-e egy vonzó nő jó anya?

Bár legbelül mindenki tudja, hogy általában az irigység szüli a rosszindulatot, a friss anyukák számára kifejezetten zavaró lehet a kritika. A sok elvárás közepette egyáltalán nem könnyű megtalálni az összhangot a külsőre vonatkozóan sem…

Lehetetlen összeegyeztetni?

Természetesen nem, különben nem lenne egy csinos kismama sem a világon.

Tény és való, akadnak olyanok, akik kapnak extra segítséget a családtól, míg mások egyszerűen csak jól osztják be az idejüket, vagy éppen egy nyugodt és türelmes csemetével áldotta meg őket a sors.

Nem látunk bele senki életébe, s pláne nincs ahhoz jogunk, hogy mások felett pálcát törjünk.

Voltaképpen könnyen lehet, hogy az a kismama, akit „irreálisan” csinosnak ítélünk meg, éppenséggel rettentő önbizalomhiánnyal küszködik, és ily módon próbálja meg palástolni érzelmeit.

Ez éppúgy előfordulhat, mint az, hogy a gyermek gondozása mellett, magas beosztásban dolgozik, saját cége van, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy kicsit is hanyagolja a külsejét. Ezek közül bármelyik elítélendő lenne? Aligha.

Csak ami neked jólesik

Friss kismamaként nem csak a babának jár az élet napos oldala, hanem bizony neked is. Fontos leszögezni, hogy a boldog anyukának boldog kisbabája van, így ami neked jól esik, az közvetlenül, vagy közvetve, de a csemetén is érződik.

Ha idáig is sokat szántál a megjelenésedre, akkor most ne hanyagold csak azért, mert anyuka lettél. (Az évek óta növesztett, csodás hajadat sem kell rövidre vágatnod, ugyanezen okból kifolyólag.) 

Sajnos nincs aranyérvényű tanács, hiszen a külső kritikákon felül a belső lelkiismeret-furdalással is sok esetben számolni kell.

Ha túl csinos vagy, sok időt szánsz magadra, akkor tényleg elhiheted, hogy kevesebbet vagy a babáddal, viszont, ha nagyon leadod az igényeket, akkor a kedvesed miatt jöhet a bűntudat, hiszen szeretnél továbbra is vonzó maradni a szemében…