8 dolog, amit muszáj megtenned mielőtt gyereket vállaltok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
8 dolog, amit muszáj megtenned mielőtt gyereket vállaltok

A családalapítás egy nagyon izgalmas és különleges időszak minden pár életében, a többség pedig egyre tudatosabban és alaposabban készül erre a periódusra. Most összegyűjtöttük, mik azok a dolgok, amikre nektek is érdemes figyelnetek, mielőtt belevágtok a baba-projektbe. 

Érd el az ideális súlyodat Kép forrása: sayyes.com

Manapság egyre többet stresszelik magukat azon a kismamák, hogy megfeleljenek a kor ideáljának, és még véletlenül se szedjenek fel többet a terhesség alatt, mint amennyit a nagykönyvben megírtak. 

Természetesen sem a diéta, sem a féktelen evés nem szerencsés, de semmi garancia nincs arra, hogy ugyanúgy tudod majd irányítani a szervezetedet, ahogy azt megszokhattad.

Az minden estre tény, hogy már a várandósság előtt ajánlatos az ideális BMI keretein belül mozognod, hiszen a teherbeesést is megnehezíti, ha nagyon vékony vagy, de az sem segít, ha túlsúllyal küzdesz.

 

Hagyj fel a káros szenvedélyekkel Kép forrása: tumblr, mikailahautumn

Sajnos úgy tűnik, ezt manapság még mindig ki kell emelni – nem is olyan régen járta be a sajtót egy történet, ami drogot fogyasztó kismamákról szólt. Reméljük, esetedben ez a lehetőség fel sem merül, de sajnos a hazai statisztikák egyáltalán nem kecsegtetőek.

Már a tervezés időszakában érdemes leszoknod a dohányzásról is, sőt jobban jársz, ha az alkoholfogyasztást ugyancsak mérsékeled, ha babával próbálkoztok.

Ne feledd, amikor pozitívvá válik a teszt, benned már két-három hete növekszik egy aprócska élet, aki ilyenkor még nagyon sérülékeny!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!