Adjunk cumit a babának vagy sem? Anyukák mesélnek tapasztalataikról

Boros Mariann
Írta: ,
Adjunk cumit a babának vagy sem? Anyukák mesélnek tapasztalataikról

A cumihasználat kétségtelenül megosztó téma a szülök körében – van, aki teljes mértékben ellene van, míg más fenntartások nélkül ad cumit a kicsinek, és persze olyan is előfordul, hogy épp a gyerek írja felül a szülő döntését. Összeállításunkban anyukák tapasztalatairól olvashatsz a cumival kapcsolatban.

Edit (33)

„Kislányomnak soha nem adtam cumit, nekem így volt a természetes, szerintem azért is, mert anyukám sokat mesélt arról, hogy én sem cumiztam kicsiként.

Nem is volt olyan pillanat, amikor odaadtam volna neki, hiszen amikor sírt, inkább megszoptattam vagy ringattam, átöleltem.

Lehet, hogy a nehezebb utat választottam, de soha nem bántam meg, hogy nem használtunk cumit. Talán ennek köszönhető az is, hogy 20 hónaposan még mindig aktívan szopizik a kislányom – a cumi, cumisüveg nem zavart bele ebbe a természetes folyamatba.”

Edina (29)

„Nem volt határozott elképzelésem arról, fogok-e a kisfiamnak cumit adni vagy sem, mindenesetre vettünk párat, gondosan ügyelve arra, hogy olyan márkájú legyen, mint a cumisüveg.

Sajnos a választás lehetőségét elvették tőlem, ugyanis az intenzív osztályon szó nélkül a fiam szájába adták a cumit.

Ráadásul valami ezer éves latexet, így inkább vittünk be helyette sajátot... Mivel a PIC-en (Perinatalis Intenzív Centrum – a szerk.) éjszaka nem tartózkodhat édesanya, így a babák az előre lefejt anyatejet (vagy tápszert) cumisüvegből kapják. Szerencsére ez nálunk nem jelentett problémát, a kisfiam hamar megtanult szopizni, és elfogadta a mellem.

Később annak ellenére sem lett cumizavaros, hogy a sok szopizás mellett a pótlást cumisüvegből kapta és cumizott is. Szerintem ez gyerek-függő, nekünk szerencsénk volt, hogy nem okozott problémát a szoptatásban.”

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba