6 szépítő őszi gyümölcs

6 szépítő őszi gyümölcs

Címlap / Stílus / Test / 6 szépítő őszi gyümölcs

Őszi gyümölcseink nem csak finomak és egészségesek, de szépségünk megőrzésében is sokat segítenek. Az alábbiakban a legegyszerűbb pakolások olvashatók, semmit nem kell hozzáadni az őszi gyümölcsön kívül.

Szőlő

Visszaadja a bőr rugalmasságát, mivel hatására lehámlanak az elhalt hámsejtek, és hatóanyagai segítségével a szőlő kisimítja az arcbőrt. A legjobb, ah összeturmixolunk néhány szem szőlőt, és a pépet az arcunkra tesszük, majd rajta hagyjuk 10-15 percig.
Ha egyszerűbb megoldást keresünk, akkor egyszerűen csak vágjuk félbe a szemeket és tegyük a nedves felével az arcunkra.

Körte

Grízes állaga miatt a körte kiváló bőrradír: kenjük be vele arcunkat, majd finoman dörzsöljük át a szem kivételével az egész arcbőrt. Frissít, és látványosan szépíti bőrünket. Az almához hasonlóan a körte is hatékonyan pótolja a szervezetünkből és arcbőrünkből hiányzó vizet, így hidratálására is kiváló.
Ha a körte pépjével bekenjük a kiszáradt testrészeinket, akkor néhány perc elteltével garantált hatást érhetünk el. Leginkább sarokra, könyékre, esetleg térdre, vagy ajkakra is használható módszer. Hatékonyságát fokozhatjuk, ha mézet is teszünk a körtepéphez.

Szilva

Bőrregeneráló hatású, megnyugtatja a fáradt bőrt, ezáltal arcunk frissebbnek és fiatalabbnak fog tűnni.
A legjobb, ha frissen összeturmixoljuk, és úgy tesszük az arcunkra, de darabokra vágva is kifejti jótékony hatását. Ráadásul sokáig eláll, így a tél folyamán is sokszor megismételhetjük a pakolást.

Alma

Közismerten bőrhámlasztó hatású gyümölcs. Lehámlasztja a bőr legfelsőbb hámrétegét, eltávolítva ezzel az összes elhalt réteget, és így felszínre kerülhet a friss, fiatal bőr. Az alma egyben kiváló hidratáló is, hiszen a gyümölcs nagyon magas víztartalommal rendelkezik.
Fogyasztásával és pakolásként való használatával egyaránt pótoljuk a vizet szervezetünkből és arcbőrünkből egyaránt. Az alma emellett a hajunkra is nagyon jó hatással lehet. Ha korpás a fejbőrünk, akkor az alma kifacsart leve (akár kis ecettel kiegészítve) kiváló korpaölő. Mosás után csepegtessük rá a hajra, hagyjuk hatni néhány percig, majd mossuk le. 

Dió

A dió házát összetörjük, megfőzzük, majd átszűrjük. Vörös, vagy világosabb barna árnyalatú hajra ajánlott, ha diófőzettel mosunk hajat, az csillogó, egészséges és gyönyörű természetes vöröses árnyalatú lesz.
Nagyanyáink körében már nagyon elterjedt módszer volt a haj fényének és színének erősítésére.

Gesztenye

Gyönyörű fényes árnyalatot ad a barna hajnak. Elkészítése nagyon egyszerű: a gesztenye héját és a fájának a kérgét összetörjük, megfőzzük, majd a főzetet leszűrjük.
Ezután a hajunkra öntjük, átdörzsöljük vele, majd 5-8 perc várakozás után leöblítjük. A gesztenyének köszönhetően hajunk gyönyörű mély barna színt kaphat, és a szín nem fog lenőni, hanem folyamatosan kopik ki, így nem lesz látványos, ha már nem csináljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást