Egészség / Életmód

Személyi edzők szerint így szerezz a legkönnyebben kockahasat magadnak

Személyi edzők szerint így szerezz a legkönnyebben kockahasat magadnak

Nem fogunk hazudni, a kockahasért nagyon keményen meg kell szenvedni, főleg akkor, ha nőnek születik az ember – mi ugyanis a gyerekek kihordása miatt alapvetően könnyebben tartunk meg zsírt a has környékén. A dolog azonban nem lehetetlen, de nem annyiból áll, hogy ezer felülést kell megcsinálni minden nap – kövesd a szakértők tippjeit, ha minden álmod, hogy sakkozni lehessen a hasadon!

Gyúrj rá a kardióra!

Valószínűleg ez az utolsó, amit hallani akarsz (na jó, azon kívül, hogy csak semmi pizza, tészta és hamburger), de az igazság az, hogy ha kockás hasat akarsz, akkor bizony zsírt kell égetned hozzá.

Ha csak kardiózol, az sem fog menni, hiszen így nem lesznek izmaid, amik zabálhatnák a kalóriákat, de az sem megoldás, ha csak a súlyokat emelgeted, mert a zsírégető üzemmódra is rá kell kapcsolni.

Ha szeretnél deréktájról fogyni, nem tudod megkerülni a heti legalább 3 kardiót, akkor sem, ha nagyon utálsz futni, biciklizni, vagy bármit hosszabb ideig, monoton módon csinálni.

Adj magas intenzitású edzéseket az edzéstervedhez!

Zsírégetés szempontjából a leghatékonyabb edzésforma a magas intenzitású, de rövidebb ideig tartó HIIT, mivel itt nagyjából 20-40 perc alatt csinálod ki magadat maximális erőbedobással.

Ez az ideális átmenet a kardió és a súlyzós edzések között, mivel úgy építesz vele izmot, hogy közben felturbózod a pulzusodat is, tehát zsírt égetsz.

Arra azonban vigyázz, hogy ne edzd túl magad, mert annak pont ellentétes hatása lesz: heti 2 HIIT bőven elég, de akkor adj bele apait-anyait!

Minden edzéshez tegyél hozzá hasizom- és törzsgyakorlatokat!

Nem ezer felüléssel fogod elérni a kockákat, hanem azzal, ha minden egyes edzés során megdolgoztatod egy kicsit a törzsed és a hasad izmait.

Ez lehet olyan kombinált gyakorlat is, mint amilyen a kettlebell swing, vagy lehet koncentrált, mint a felülés.

A lényeg az, hogy egy heti edzésadag alatt nagyjából az összes törzsi és hasi izmaidat mozgasd át – a mennyiségnél sokkal fontosabb a folyamatosság.

Több fehérje = több izom

Ezt talán magyarázni sem kell: a fehérjétől könnyebben nő az izom, mivel ez a makrotápanyag segít visszaépíteni az izomrostokat azokból a mikroszakadásokból, amelyek akkor születnek, ha edzel.

Ha izmos szeretnél lenni (és ide tartoznak a kockák is), akkor meg kell növelned egy kicsit a fehérjebeviteledet.

Iszol te elég vizet?

Ahhoz, hogy a szervezeted ne tartsa vissza a vizet, és ne puffadj fel, fontos, hogy elegendő folyadékot igyál.

Sajnos ez esetben a szénsavas víz sem megoldás, mivel ez is puffaszthat, amitől eltűnhetnek azok a kockák, amikért annyira megdolgoztál.

A legjobb megoldás a sima, szénsavmentes víz, esetleg a különböző gyógyteák, de persze cukor, és mesterséges édesítőszerek nélkül.

Rostok, rostok és rostok

A rostgazdag táplálkozás jót tesz az emésztésednek, ami azt jelenti, hogy nem puffadsz fel, és könnyebben emészted meg az ételeket is.

Ez pedig a kockák szempontjából csak jót jelenthet. Kutatások szerint már naponta plusz 10 gramm rost is megteszi a munkát, ezért nem kell annyira komoly változásokra gondolnod – egyél meg plusz egy banánt, vagy egy csészényi zöldséget még, és már meg is vagy.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást