A számtalan előnye annak, ha állatmenhelyről fogadsz örökbe kutyát

A számtalan előnye annak, ha állatmenhelyről fogadsz örökbe kutyát

Címlap / Életmód / Család / A számtalan előnye annak, ha állatmenhelyről fogadsz örökbe kutyát

Tény, hogy gyönyörűek a fajtatiszta kutyák, de a keverékek is legalább annyira különlegesek. Épp ezért érdemes neked is a következő kutyusodat állatmenhelyről örökbefogadni: számtalan indokot tudunk felsorolni mellettük, és bebizonyítjuk, hogy tényleg csodálatosak. Arról nem is beszélve, hogy ők is megérdemlik a boldog életet!

Ha jártál már állatmenhelyen, akár örökbefogadni, akár önkénteskedni, láthattad, mennyi csodálatos kiskutya várja ott a szerető gazdit. Vannak közöttük olyanok, akik már születésük óta a kennelekben élnek, és olyanok is, akik idősen kerülnek a menhelyre, miután a gazdijuk már nem tud vigyázni rájuk. Sőt, sajnos rengeteg olyan példa is van, amikor egy-egy kisállat bántalmazás áldozata lett, és már attól is reszketni kezd, ha valaki kedvesen megsimogatja. Már önmagában ez is épp elég indok arra, hogy vásárlás helyett az örökbefogadás mellett dönts, hiszen egy életet mentesz meg így!

A menhelyi kutyusok egyik csodálatos tulajdonsága, hogy rendkívül hálásak. Az első pillanattól az utolsóig folyamatosan kifejezik a köszönetüket azért, hogy tiszta lappal indíthatták az életüket. Ragaszkodóak, mert tudják, milyen egyedül lenni. Mindig boldogok, mert emlékeznek arra, milyen volt szomorkodva várni egy kedves ölelést. Ezt sosem felejtik el, így nem csoda az sem, hogy kimondottan barátságosak. Persze fajta- és múltfüggő is, mennyire jönnek ki jól más kutyusokkal, de szinte minden menhelyi ebről elmondható, hogy rendkívül szeretik az embereket.

Nem véletlenül kezdenek örömugrándozásba, ha valaki elsétál a kennel előtt!

A számtalan előnye annak, ha állatmenhelyről fogadsz örökbe kutyát Okosak és végtelenül hálásak

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a fajtatiszta kutyák jobb vérvonallal rendelkeznek, és okosabbak is, mint a keverékek. Pedig egyáltalán nem ez a helyzet! Mivel sajnálatos módon nem csak tenyésztők foglalkoznak fajtatiszta kutyákkal, hanem sok esetben az úgynevezett szaporítók is igyekeznek továbbvinni egy-egy fajta tulajdonságait, sajnos rengeteg fajtiszta kutyus szenved mentális vagy fizikai problémáktól. A keverék kutyáknál erre sokkal kisebb az esély, ráadásul ők is nagyon okosak!

A menhelyeken foglalkoznak az állatokkal, az önkéntesek igyekeznek tanítgatni őket, sőt, sok esetben már korábbi gazdájuktól rengeteg trükköt és parancsot tanultak. Ezért nem ritka, hogy amikor valaki örökbefogad egy menhelyi kutyát, észreveszi, hogy a kisállat tud pacsit adni, érti a parancsokat, és ráadásul még szobatiszta is!

Az állatmenhelyeken kölyköktől kezdve az idősebb kutyákig minden korosztály megtalálható. A legtöbb eb személyiségét a gondozók már jól ismerik, így amikor úgy döntesz, hogy adoptálsz egy kisállatot, olyan társat találhatsz magadnak, aki tökéletesen passzol az életviteledhez. Ha olyan kutyusra vágysz, aki bújós, izgága, és imád játszani, a gondozók megmutatják neked, kire illik ez a leírás. De ha egy kicsit önállóbb, nyugodtabb ebet szeretnél, aki kis helyen is jól elfér (mert kis lakásban élsz), akkor ez sem probléma! Noha az idősebb kutyákat ritkábban választják, őket is megilleti a boldog élet. Ha legközelebb menhelyen jársz, gondold át alaposan, milyen fajta és korú kutyusra vágysz. Az öregebb kutyák kicsit lassabbak, kevesebb mozgást igényelnek, de cserébe rendkívül hálásak, és életüknek utolsó időszakát teheted boldoggá. Arról nem is beszélve, hogy sokszor egy idős eb a családi környezetben kivirágzik, és még évekig boldogítja gazdáit.

Ha úgy érzed, megjött a kedved az örökbefogadáshoz, vagy legalább az önkénteskedéshez, számos állatmenhelyen tudsz érdeklődni.

Budapest:

– Rex Kutyaotthon Alapítvány (06-1-230-40-80)

– Noé Állatotthon Alapítvány

Székesfehérvár:

– ASKA (+36-30-317-4370)

Debrecen:

– Kutyaház Állatotthon (06-20-402-4303)

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást