Otthon / Utazás

Svájc 10 csodálatos téli úti célja

Svájc 10 csodálatos téli úti célja

A svájci Alpok festői szépségű tájait, a fennséges csúcsok alatt meghúzódó hangulatos települések békéjét különösen érdemes a téli hónapokban felkeresni. Nemcsak gazdasági szempontból, de természeti és történelmi szempontból is gazdag ez az ország. Ismerd meg a 10 legszebb téli úti célt Svájcban!

Amden, Szent Gallen

Amden festői szépségű kis település a magas svájci Alpok lábánál. Szent Gallen, az Észak-Svájc területén húzódó hegység, legmagasabb pontja 3000 méter.
Északi részén található a kristályvizű Boden-tó, keletre pedig a Rajna folyik. Szent Gallen olyan síparadicsomoknak ad helyet, mint Amden, Appenzell, Degersheim, Flumserberg, Gommiswald, Hemberg-Bachli, Krummenau-Wolzenalp, Pizol-Heidiland, Toggenburg és Wangs.
Amden (900 m) talán mind közül a leghíresebb, 25 kilométer hosszú sípályával rendelkezik, mely hat hegyi vasúthoz kapcsolódik.

Solothurn

Solothurn városát tartják Svájc legszebb barokk városának. Az impozáns épületek különböző korszakok remekművei: a 12. század első felében épült toronyórától kezdve az 1773-ban épült Szent Ursus barokk klasszicista katedrálisig minden kor itt hagyta védjegyeit.
 
Az Óváros olyan történelmi épületekkel van tele, amelyek többsége a 11-es számhoz kapcsolódik. Solothurnban a középkor óta ezt a számot ünnepelték. A Szent Ursus Székesegyháznak például 11 oltára, 11 órája és 11 lépésből álló szakaszokra osztott lépcsőháza van.
A régi óvárosban érdemes megnézni a város erődítményét (története a római korra nyúlik vissza), a 13. században épített városházát, a Ferences templomot, a 11 történelmi szökőkutat és a 11 tornyot.

Kép forrása: Szent Ursus barokk katedrális

Valere kastély, Sion

A Sionban található Valere bazilika vagy kastély, lényegében a település vártemploma. A templom a 12.-13. században épült, orgonája a világon a legrégebbi, melyet 1954-ben újítottak fel.
A vár a Sion melletti dombra épült, melyet egy kellemes sétával könnyen megközelíthetünk. Innen föntről a régi város festői szépségű, a háttérben pedig az Alpok…

Einsiedeln

A legfontosabb Szűz Máriának szentelt zarándokhely Svájcban. Az Eisendeln nagy völgy Közép-Svájc szívében található. Ezt a régiót a hegyi lápok és tavak tarkítják, itt található Svájc legtekintélyesebb víztárolója is. A településtől alig pár kilométerre található egy síparadicsom, Hoch Ybrig.
Einsiedeln központjában található a 18. században épült barokk kolostor, a zarándokok fő úti célja. Ugyancsak itt található a több mint 1000 éves múltú bencés monostor. A középkorban Einsiedeln “Fekete Madonnájával” volt Európa legfontosabb búcsújáró úti célja. Napjainkban számos panzió várja a látogatókat és zarándokokat. 

Flumserberg, St. Gallen

A mintegy 1800 méter magasságban található síközpont a svájci Alpok festői régiójában található. A terület híres vadon élő állatairól, család-orientált síközpontjáról, festői tájairól.

Fribourg

A svájci fennsíkon húzódó város fontos gazdasági, közigazgatási és kulturális központja Svájcnak, mely egy sziklás hegy alatt fekszik, a Sarine folyó völgyében. A várost 1157-ben alapította IV. Berthold Zaehringen herceg.
Az óváros számos történelmi látnivalót nyújt: több mint 200 gótikus stílusú ház, műemlékek, a Szent Miklós Katedrális, a 40 méter hosszú Bern híd, valamint számtalan múzeum és egyéb kulturális látnivaló vár minket. Az óvárost legjobb gyalog felfedezni, nincsenek nagy távolságok.

Graubunden

Graubünden az Alpok legmagasabb üdülési régiója, nemcsak a kőszáli kecske, de Heidi otthona és a Rajna forrásvidéke. Graubünden tele van nagysággal, világhírű üdülőhelyekkel, mint Engadin Szent Moritz, Davos, Arosa, Laax és számos más hangulatos hegyi falu és völgy.
Graubünden változatos tapasztalatokat kínál: téli sportok, túrázások, wellnes és gyógyfürdők, vasúti utazások, művészet és kultúra paradicsoma. Ha Svájc szépséges legjavát szeretnéd egyetlen kirándulás keretében élvezni, látogass el Graubündenbe!

Davos síparadicsom

Európa legmagasabban található városa, 1560 m tengerszint feletti magasságban. Az előbb említett Graubünden régióban fekszik. A davosi sípálya az egyik leghíresebb svájci téli sportok paradicsoma. Itt tavasszal is garantált a tartós hó.
A hosszú, havas lejtőknek köszönhetően itt találhatjuk Svájc legélvezhetőbb sípályáit.

Spiez kastély

Spiez, mint település egy német nyelvű kisváros, mintegy 12500 lakossal. A román stílusú kastély, a sziklás félsziget Thun-tóra néző végén található . 
A Spiez kastély egy korai romantikus vártemplom kriptákkal és csodás freskókkal. A középkori várnak gótikus szobái, barokk belső terei, stukkódíszítésű báltermei, csodás bútorai és festményei vannak. 

Zürich

Svájc legnagyobb városa, az ország északi részén a Zürich-tó és Limmat folyó találkozásánál terül el. Sokan úgy vélik, Zürich Svájc fővárosa, de ez a megtiszteltetés Bernnek jutott.
Világszerte Zürichben van a legmagasabb életszínvonal. Turisztikai szempontból is érdekes és érdemes úti cél. Kulturálisan, történelmileg de gasztronómiailag is kielégíthetjük kalandvágyunkat és kíváncsiságunkat.
Ha erre jársz, nem hagyhatod ki a középkori Grossmünster és a gótikus Fraumünster templom látogatását. Kihagyhatatlan a Lindenhof domb megtekintése, mely az óváros szívében található vagy maga az óváros (Niederdorf) látogatása, tele csodás sétányokkal, épületekkel és vendéglőkkel.    

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást