A krémes ínyencségek nemcsak ízüknél, hanem állaguknál fogva is különösen csábítóak. Most bemutatunk néhány olyan változatot, amellyel könnyedén új ízeket csempészhetsz a konyhádba – édeset és sósat egyaránt.
Sütőtökvaj
A sütőtökvaj isteni vendégváró csemege, ráadásul nemcsak pirítósra, hanem muffinra is kenheted.
Sőt, ha újragondolod a kedvenc sütireceptjeidet, töltelékként lehet az új kedvenced!
A receptet itt olvashatod el!
Mandulavaj
Teljes kiőrlésű palacsinta tetejére halmozva, csokis sütihez, zabkekszhez vagy egyszerűen kenyérre kenve is tökéletes.
Érdemes kipróbálnod, milyen ízletes almát, répát, banánt vagy éppen pitacsíkokat mártogatni bele.
A receptet itt olvashatod el!
Gesztenyekrém
Az észak-amerikaiak egyik kedvenc krémje nagyjából 150 esztendős múltra tekint vissza, s a recept generációról generációra száll.
A következőkben 6 adag elkészítését ismertetjük, de előre szólunk, hogy nem lesz elég…
A receptet itt olvashatod el!
Almavaj
A világ egyik legegyszerűbb, ám nem éppen leggyorsabb receptjének elkészítésére akkor szánj időt, amikor nagyjából 3,5 órán keresztül otthon vagy.
Vigyázat: a palacsintára, gofrira, joghurtba, zabkásába, kekszre és húsra kenhető krém könnyen függőséget okozhat!
A receptet itt olvashatod el!
Diós-mézes krém
Nem vicc: ezt a receptet a kaliforniai diótermelők egyesületének munkatársai alkották meg, hogy 2005-ben prospektus formában terjesszék.
A „prototípust” mesterszakácsokra bízták, ezt próbálhatod most ki.
A receptet itt olvashatod el!
Csirkemájpástétom
Ez az a kennivaló finomság, amit senkinek sem kell bemutatni.
Ideje, hogy az adalékanyagokkal telepakolt bolti változat helyett megkóstold az igazit!
A receptet itt olvashatod el!
Sült sajtos krém zöldségekkel
Színes, sajtos és zöldséges!
Biztos, hogy az egész család kedvence lesz ez a látványos és könnyen elkészíthető csemege.
A receptet itt olvashatod el!