Az észak-amerikaiak egyik kedvenc krémje nagyjából 150 esztendős múltra tekint vissza, s a recept generációról generációra száll. A következőkben 6 adag elkészítését ismertetjük, de előre szólunk, hogy nem lesz elég…
Hozzávalók:
- 225 g hámozott és pörkölt gesztenye
- fél bögre tej
- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre víz
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 bögre tejszín
- csokireszelék a tetejére
Elkészítés:
Közepes lábasban, közepes tűzön párold meg a tejben a gesztenyét, amíg meg nem puhul. Ez nagyjából 10 percig tart majd. Egy kisebb lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, amit főzz lassú tűzön addig, amíg a cukor fel nem oldódik.
Csepegtesd le a gesztenyét, és a cukorsziruppal együtt tedd az aprítógépbe, amíg homogén masszát nem kapsz. Ha kihűlt, tedd hozzá a vaníliát és a tejszínt! Halmozd tányérra vagy üvegbe, s hűtve tálald. Csokireszelékkel a tetején nagyon finom.