VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Nem vicc: ezt a receptet a kaliforniai diótermelők egyesületének munkatársai alkották meg, hogy 2005-ben prospektus formában terjesszék. A „prototípust” mesterszakácsokra bízták, ezt próbálhatod most ki.
Hozzávalók:
- 2 bögre dióbél
- 3/4 bögre méz
- 3/4 bögre aszalt körte vagy barack, felkockázva
- 2 tk. provence-i fűszerkeverék (borsfű, majoránna, rozmaring, kakukkfű, oregánó és esetleg levendula)
- 1 tk. őrölt koriander
- 2 tk. reszelt narancshéj
- 1 tk. narancslé
- 1 tk. citromlé
- 1/8 bögre durva szemcséjű só
- fél bögre kecskesajt vagy más lágy sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
Aprítsd fel a diót: az egyik bögrényit durván, a másikat apróbbra. Tedd mindet egy nagy lábasba, tedd hozzá a mézet, a körtét vagy a barackot, a fűszereket, a narancshéjat, a narancslevet, a citromlevet és a sót. Kavargasd bőszen lassú tűzön, amíg teljesen össze nem keveredik, majd tedd félre.
Extra tipp a tálaláshoz: 12 bagett szeletkére olvaszd rá a lágy sajtot sütőpapír segítségével, és erre halmozd a diós-mézes krémet!