A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni / 2. oldal

A leghírhedtebb sorozatgyilkosok egy részét ugyan sikerült elkapni, ám akadnak olyan elkövetők, akiknek kilétére sosem derült fény. Összeállításunkban az ő szörnyű történetüket mutatjuk be.

3/7 A Zodiákus

Hasfelmetsző Jack után talán a Zodiákusként hírhedtté vált sorozatgyilkost ismerik a legtöbben, noha személyazonosságára soha nem derült fény. Becenevét ő maga kreálta, ugyanis a rendőrséggel és az újságokkal folytatott levelezése során zodiákus jellel szignózta üzeneteit, melyeket mindenféle kódok és rejtjelek által közölt – ezek egy részétmáig nem sikerült megfejteni.

Áldozatait Észak-Kaliforniában szedte, az évek során összesen öt emberrel végzett, közülük az első egy egyetemista lány volt, aki éppen a könyvtárból tartott haza, amikor lecsapott rá. A rendőrök másnap találták meg a fiatal lány holttestét a könyvtár közelében: testét összesen 11 késszúrás borította, a fejét szinte elválasztották a nyakától,arca tele volt zúzódásokkal.

Noha találtak több bizonyítékot is a helyszínen – ujjlenyomatot, szövetmaradványokat az áldozat körme alatt, és még egy cipőlenyomatot is –, nem sikerült azonosítani a tettest, aki két év múlva újra lecsapott: ezúttal egy szerelmespárral végzett, akiket az autójukban lőtt le egy 22-es kaliberű pisztollyal.

Fél év múlva ismét fegyverrel támadott rá egy párra, mindkettőjüket többször meglőtte, de csodával határos módon a fiú túlélte. Hiába adott azonban pontos személyleírást a Zodiákusról, ekkor sem sikerült elkapni. Néhány hónappal később újból egy párt szemelt ki magának, késsel támadott rájuk, és bár többször is megszúrta őket, a férfi itt is túlélte a támadást. Utolsó áldozata egy taxis volt, de ezt követően még egy nőre is rátámadt, neki azonban sikerült elmenekülnie.

A gyilkosságok után is folyamatosan leveleket küldött a rendőrségnek, melyekben újabb és újabb támadásokról fantáziált, ám ezeket szerencsére végül nem hajtotta végre.

A sorozatgyilkos hátborzongató tettei a filmipart is megihlették,Jake Gyllenhaal főszereplésével 2007-ben mutatták be a Zodiákus című krimit.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»