A gyönyörű fehér szőlő és az idei dió szinte kínálták magukat, hogy ennek a salátának csodás díszei legyenek. Ha salátát készítsz, nem csak zöldségekben gondolkodhatsz. A gyümölcsök közül jó néhány finom és mutatós alkotóeleme lehet salátádnak.
Hozzávalók:
- 1 marék spenót
- 1/2 marék rukkola saláta
- 3-4 koktélparadicsom
- 3-4 sárga paradicsom
- 1 fürtös uborka
- 1 kis lilahagyma
- 3 szelet sonka
- 3-4 dkg feta sajt
- 1 kiskanál frissen facsart citromlé
- 1 kiskanál extra szűz olívaolaj
- 10-12 szem fehérszőlő
- 5-6 szem dióbél
Elkészítés:
A zöldségeket és a gyümölcsöket megmossuk.
Egy tányérra halmozzuk a spenótot.
Felszeletelt uborkával, karikára vágott lilahagymával és cikkekre vágott paradicsomokkal folytatjuk a salátakészítést.
A feta sajtot a zöldségekre morzsoljuk.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a salátára szórjuk. Néhány szem finom fehérszőlő, csíkokra vágott jóféle sonka, és a rukkola. Már csak a frissen facsart citromlé és az extra szűz olíva olaj hiányzik, és már tálalhatunk is.
Egy szeletke rozskenyér hozzá, és már meg is van a vacsora.