A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.
2/5 Cukkinis lasagne
Két evőkanál olíva olajon párolj puhára egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd adj hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát. Reszelj le 75 dkg mosott cukkinit, majd tedd a hagymára párolódni, és ízlés szerint fűszerezd be sóval és fehérborssal. Párold rövid ideig, majd önts rá 1,5 dl tejszínt, és kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Egy kevés olajjal kenj ki egy magasabb tepsit, majd tegyél bele egy kanállal a tejszínes cukkiniből, és erre jöhet az első adag lasagne lap. Rétegezd az ételt a következő sorrendben: cukkinimártás, néhány szelet paradicsom, friss bazsalikomlevél és lasagne lap.
Az utolsó adag tészta helyett szórj reszelt sajtot az ételre, majd 30-35 perc alatt süsd készre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!