Selfiegép esküvőre? Ezért bízzuk profira

Selfiegép esküvőre? Ezért bízzuk profira

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Selfiegép esküvőre? Ezért bízzuk profira

Hosszan tudnánk ecsetelni, hogy miért fontos az esküvő minden pillanata, ehelyett azonban csak egy szót kell kimondani: minőség. Az esküvői fotósarok többféle módon elkészíthető, de ez nem jelenti azt, hogy garantált a profi minőség, és sajnos a hangulat kárára mehet a spórolás. A fotóbox, fotógép első ránézésre prémium szórakozásnak tűnik, mivel kicsit drágább az átlagnál, viszont sokkal olcsóbb, mintha saját magunk próbálnánk meg felépíteni. Nézzük, hogy miért! (x)

Kinek éri meg a saját fotósarok, fotógép kialakítása, vásárlása?

A kivétel erősíti a szabályt alapon mindig lesznek olyan emberek, akiknek tényleg megéri. Ha valaki szeret fényképezni, esetleg profi szinten műveli, akkor van olyan felszerelése, amivel túl lehet élni egy esküvőt. Természetesen a minőségi kamera megléte még nem jelenti azt, hogy már kész is a fotósarok, mivel háttérről, kiegészítőről, fényről és extra akkumulátorokról is gondoskodni kell, és akkor még nem beszéltünk az utómunkákról. Az sem mindegy, hogy ki készíti el a képeket, hiszen attól, hogy a menyasszony vagy a vőlegény szereti a fényképezést, még nem fog a készülék mellett állni a saját esküvőjén.

Milyen megrendelt selfieboxok léteznek?

Ha nem akarunk egy egész selfie automatát bérelni, akkor rábízhatjuk a fotósra is. Az egyik lehetőség, ha felállítunk egy sarkot, ahol mindenki beállhat egy képre, így rendezett és előre beállított fényképek készülnek. Ilyenkor a vendégek koordinálva lesznek, és lehetőség szerint mindenkiről készül legalább egy kép, ami biztosan minőségi lesz, hiszen a fotós csinálja. Ha azonban nem akarunk lemaradni az esküvő többi pillanatáról, akkor azonnal két fotósra lesz szükség. Ne feledjük, hogy az események párhuzamosan történnek, az egyik oldalon a vendégek szórakoznak, a másik oldalon pedig az ifjú pár bulizik.

A saját fotós mellett építhetünk mi magunk egy polaroid fotósarkot, ami úgy tűnik, hogy megint divatos. A retro fényképezőgépek azonnal előhívják képeket, úgyhogy a vendégek kézhez kapják a végeredményt. De milyen végeredményt! Ha próbáltuk már a polaroid gépeket, akkor hamar észre fogjuk venni, hogy még nappal sem tudnak tökéletes fotót gyártani. Az arcok általában elmosódnak, a színek sem az igaziak, és akkor még a nappali körülményekről beszélünk, nem az esti bulikról. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik, de egyáltalán nem nevezhető minőségi megoldásnak. Ráadásul a fotósarokhoz nekünk kell minden egyes eszközről gondoskodnunk!

Mit tud a valódi fotósarok?

Az esküvői szelfigépes fotósarokról azt kell tudni, hogy egy erre szakosodott profi cég prémium szolgáltatása. Tehát egy cég hozza az összes eszközt, gépet, világítást, nyomtatót, mindent. Nekünk csak a költségekről kell gondoskodnunk, na meg a személyes dekorációról. A minőségű kivitelezésű fotógép mindig profi fényképezőgépből áll, amihez kapunk hátteret, erős fényt és azonnali nyomtatást. Sokan arra használják a boxot, hogy saját esküvői fotófalat építsenek, ahol utána mindenki megnézheti magát és a többieket. Innentől kezdve a selfie gép bérlése egyszerre vicces és kötelező.

A selfiebox szolgáltatás Amerikából származik, azonban hazánkban is tökéletesen megállja a helyét, egyre több fiatal találkozott vele egy esküvőn vagy valamilyen céges rendezvényen. A fotósarok felállítása egy kicsit a vendégek szórakoztatásáról szól, ami teljesen rendben van, nem kell órákon keresztül az ifjú párt nézni. Valójában mindenki szeret kapni, úgyhogy a hazavihető és minőségi képek sok mosolygós pillanatot okoznak majd otthon is, ráadásul a menyasszony és a vőlegény is kap belőlük másolatot.

Az esküvői fotósarok előnyei és hátrányai

Az előnyök közé tartoznak a minőségi gépek, amihez stúdióvaku jár. Az azonnali fotónyomtatás minőségi fotópapírra történik, amit azonnal kézhez kapunk. A képeket digitálisan is megkapjuk, amit utána saját belátásunk szerint tudunk felhasználni, emellett rengeteg kiegészítő kelléket és vicces hátteret is választhatunk. A fotósarok hátránya, hogy fix időtartamra szól, és egy kicsit drágának tűnhet, valamint a szolgáltatást nyújtó céget is érdemes ellenőrizni a későbbi minőségbeli félreértések miatt.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!