Biztos láttál már főzős műsorokat és tudod, hogy ezeket a filmeket is alaposan utószerkesztik, megvágják, de talán téged is lenyűgöz a séfek rendezettsége, szervezettsége. Hogyan csinálják?
Már jó párszor megkaptam a vicces-komoly megjegyzést, hogy szinte minden alkalommal felrobbantom a konyhát főzés közben, ami aláírom, jogos megállapítás. Tudom, mi okozza a káoszt: egyszerre legalább két-háromféle ételt készítek, és a legtöbbször maximum húsz-harminc percem van arra, hogy meleg ételt tegyek az asztalra. Szóval ezek a megjegyzések tényleg csak oldó jellegűek nálunk, de attól még igaz, hogy ha én beszabadulok a konyhába, akkor oda már nem fér senki más.
A séfek első tanácsa éppen ezért az, hogy legalább próbáljuk meg, hogy egyszerre egy dologra koncentrálunk. A kérdés már csak az, hogyan lehetséges ez?
Amennyiben hajlamos vagy megfeledkezni az egyes fogásokról, vagy könnyen elveszíted az időérzékelésedet főzés közben, érdemes időzítőt használnod. A séfek tudják, hogy egy-két perc is kritikus lehet egyes fogások tekintetében, és a főzés közben könnyen elterelődik a figyelmünk. Ez viszont könnyen kivédhető az időzítők segítségével, amik azonnal figyelmeztetnek, ha közbe kell avatkoznod, meg kell fordítanod, vagy csak ellenőrizned kell az adott ételt. Vásárolhatsz konyhai időzítőket a célra, de a telefonodon, vagy a sütődön is beállíthatod ezeket, így nem feltétlenül kell új készüléket beszerezned.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!