Biztos láttál már főzős műsorokat és tudod, hogy ezeket a filmeket is alaposan utószerkesztik, megvágják, de talán téged is lenyűgöz a séfek rendezettsége, szervezettsége. Hogyan csinálják?
Már jó párszor megkaptam a vicces-komoly megjegyzést, hogy szinte minden alkalommal felrobbantom a konyhát főzés közben, ami aláírom, jogos megállapítás. Tudom, mi okozza a káoszt: egyszerre legalább két-háromféle ételt készítek, és a legtöbbször maximum húsz-harminc percem van arra, hogy meleg ételt tegyek az asztalra. Szóval ezek a megjegyzések tényleg csak oldó jellegűek nálunk, de attól még igaz, hogy ha én beszabadulok a konyhába, akkor oda már nem fér senki más.
A séfek első tanácsa éppen ezért az, hogy legalább próbáljuk meg, hogy egyszerre egy dologra koncentrálunk. A kérdés már csak az, hogyan lehetséges ez?
4/4 Tekints másként a sütődre
A séfek szerint sokszor indokolatlanul keveset használjuk a sütőnket, pedig ez a csodás eszköz még abban is a segítségünkre lehet, hogy rendezettebb legyen a konyhánk. Először is, a serpenyőben sokkal előbb odaégetjük az ételeket, mint a sütőben, amiben ráadásul a „kemencés hatást” is le tudjuk utánozni. Érdemes olyan serpenyőket beszereznünk, amiket azonnal be tudunk tenni a sütőbe, mert nincs rajtuk hőre érzékeny, műanyag alkatrész, fogantyú. Így, amikor előkészítettük az ételt (pl. kérget sütöttünk rá), azt készre süthetjük a sütőben, közben pedig elpakolhatunk a konyhában, vagy a felszabadult konyhapulton kényelemesen készülhet a köret, esetleg a következő fogás.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!