Ha így tárolod a salátát, akár 2 hétig is friss marad

Ha így tárolod a salátát, akár 2 hétig is friss marad

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ha így tárolod a salátát, akár 2 hétig is friss marad

A friss, roppanós saláta minden szendvicset élvezetesebbé tehet. De mit tehetsz, hogy az utolsó felhasznált levelek is frissek legyenek?

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Le lehet fagyasztani a salátát?

A fejes saláta fagyasztása remek módszernek tűnhet az élettartam meghosszabbítására, de nem a legjobb lépés, mivel a fagyasztás tönkreteszi a levelek ropogós állagát. A fagyasztás során képződő jég felszakítja a sejtfalakat, ami miatt a salátalevelek felolvasztáskor megszottyadnak. Ha azonban olyan ételekben szereted a salátát, ahol a ropogós íze nem áll a középpontban (pl. levesekben vagy pörköltekben), akkor lefagyaszthatod a növényt, és közvetlenül ezekhez az ételekhez adhatod.

Így készítsd elő a tárolásra

A salátafej tárolása előtt mindenképpen távolítsd el a sérült vagy fonnyadt leveleket, mivel azok baktériumokat tartalmaznak, amelyek átterjedhetnek a zöldség más részeire. Ha ezeket a leveleket a fejen hagyod, a saláta sokkal gyorsabban megromlik.

A növényt tárolás előtt sem ajánlott megmosni. Minél tovább tartjuk ugyanis a salátát nedvesen, annál gyorsabban romlik meg a víztől. Ha a levelek hosszabb ideig vizesek maradnak, az elősegíti a penész megjelenését is. Ezt szem előtt tartva várj a megmosásával, amíg fel nem használod.

RossHelen/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/2
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!