3 hely, ahol garantáltan hasznát vesszük egy sakktáblának

3 hely, ahol garantáltan hasznát vesszük egy sakktáblának

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 hely, ahol garantáltan hasznát vesszük egy sakktáblának

A sakk igazán jól karban tudja tartani az elménket, így a mentális egészségünk szempontjából kiemelkedően jó játékról, illetve sportról beszélhetünk. Azonban van egy előfeltétele: szükség van hozzá egy táblára, valamint a megfelelő bábukra. Fontos tehát, hogy ahol űzni szeretnénk ezt a kiváló játékot, ott legyen kéznél egy készlet! (x)

Sakk készleteket az óvodákba, iskolákba!

Számos előnyét kihasználhatják már az óvodákban és iskolákban is! Egy valóban kortalan játékról van szó, mely közben a gyerekektől kezdve a aggastyánokig bárki jól érezheti magát. Ráadásul még csak zseninek sem kell lennie senkinek, ugyanis mindenki a saját szintjén tudja élvezni ezt a nagyszerű időtöltést. Ha máris belevágnánk a játékba, akkor a Játéksport minőségi sakktáblái között biztos megtaláljuk a megfelelő készletet.

Egy kiváló fejlesztő játékról van szó, mely nagyon jó választás iskolák számára, de már akár óvodás korban is el lehet kezdeni vele ismerkedni. Közben pedig nagyszerűen fejleszti a gyermekek memóriáját, serkenti az agyműködést, javítja a stratégiai gondolkodást és a kognitív képességeket.

Számos pozitív hatásának köszönhetően a sakk tökéletesen illeszkedik az óvodai és iskolai nevelési tervekbe. Nem véletlen akkora siker a Polgár Judit nemzetközi nagymester nevével fémjelzett, már évek óta aktív Sakkpalota program.

Ráadásul nem kell feltétlenül beltéri időtöltésben gondolkodni! Kültéren, egy padon is el lehet kezdeni sakkozni. Sőt, vannak kifejezetten óriási kültéri figurák és táblák is, melyek időjárásállóak és hatalmas szórakozást jelentenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Sakkot a művelődési házakba!

A helyi közösségekben sajnos évről évre egyre csökken a művelődési házak látogatottsága. Azonban ha minél több és szerteágazóbb programmal várjuk az embereket, akkor ez a tendencia megfordítható.

Egy sakkszakkör is kiváló lehetőség arra, hogy növeljük a látogatottságot. Aki pedig egyszer beteszi a lábát, könnyebben megismerkedik más programokkal is, és máskor is visszalátogat. Egy helyi sakkbajnokság megszervezése is nagyszerű program! Sokkal többen fogják kipróbálni magukat, mint azt elsőre gondolnánk.

Ha pedig adunk a minőségre is, és kézzel faragott, fából készült figurákkal, vagy kézzel festett kőfigurákkal örvendeztetjük meg a sakk kedvelőit, akkor az idősebb korosztály is könnyebben bevonható, ahogy a profibb versenyzők is.

Természetesen ha kültéri programokon gondolkodunk, akkor itt is megállja a helyét egy óriás sakktábla, hatalmas figurákkal.

Legyen egy sakktáblánk otthon is!

Meglepően sokan vásárolnak otthonra is készletet, azonban ezek rendszerint csak ünnepnapokon kerülnek elő. Ennél bátran lehet használni őket sűrűbben!

Előfordulhat, hogy csak azon múlik, hogy milyen minőségű táblát és figurákat tartunk otthon. Sokan csak egy mágneses mini készletet vesznek, mely kiváló útközben (legyen is egy a hátizsákban nyugodtan), de otthonra válasszunk egy minőségibb darabot!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!