Te hogyan ráncosodsz? Ezt árulja el rólad

Te hogyan ráncosodsz? Ezt árulja el rólad

Címlap / Stílus / Arc / Te hogyan ráncosodsz? Ezt árulja el rólad / 2. oldal

Hiába vásárolunk méregdrága krémeket és próbáljuk fékezni az öregedés jeleit, az igazság az, hogy előbb-utóbb úgyis ráncosok leszünk, hacsak nem fekszünk rendszeresen kés alá – de még akkor is eljön az az idő, amikor a bőrünk már nem bírja el saját magát.

Ez valószínűleg összefügg azzal is, hogy valakinek úgynevezett „resting bitch face”-e van-e, amit tükörfordításban a nem túl korrekt „nyugalmi ribiarcnak” lehetne fordítani. Annak ellenére, hogy az elnevezés nem túl PC, egy olyan jelenséget takar, ami rengeteg embernél jelentkezik (mint ahogy nálam is).

Kutatók készítettek már elemzést arra, hogy tényleg létezik ez a jelenség, ami nagyjából azt takarja, hogy valakinek alapállapotban úgy néz ki az arca, mintha rossz kedve lenne, unatkozna, pedig csak ilyen az arcberendezése.

Akinek ilyen arca van, annak általában a homlokon és a száj mellett jelennek meg először ráncok. Ha ki akarod deríteni, neked ilyen arcod van-e, megcsinálhatod a kutatók tesztjét: testrbf.com.

Egy friss kutatás azt is kimutatta, hogy ha szarkalábaid vannak, azok az őszinteségről is mesélhetnek. Ezek ugyanis mind pozitív, mind negatív érzelmeknél megjelennek. Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki, ha mosolyog, csak a szájával teszi azt, a szemével nem. Ez az úgynevezett Duchenne-mosoly, és általában arra utal, hogy az illető nem őszintén boldog. Ha viszont te teljes arcoddal mosolyogsz, és a szemeden is látszik, ha jó a kedved, előbb-utóbb megjelennek a szarkalábak, amelyek így őszinteségről is tanúskodnak.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»