Mit árul el rólad az, hogy hogyan ráncosodsz?

Mit árul el rólad az, hogy hogyan ráncosodsz?

Címlap / Stílus / Arc / Mit árul el rólad az, hogy hogyan ráncosodsz? / 2. oldal

Ez valószínűleg összefügg azzal is, hogy valakinek úgynevezett „resting bitch face”-e van-e, amit tükörfordításban a nem túl korrekt „nyugalmi ribiarcnak” lehetne fordítani. Annak ellenére, hogy az elnevezés nem túl PC, egy olyan jelenséget takar, ami rengeteg embernél jelentkezik (mint ahogy nálam is).

Kutatók készítettek már elemzést arra, hogy tényleg létezik ez a jelenség, ami nagyjából azt takarja, hogy valakinek alapállapotban úgy néz ki az arca, mintha rossz kedve lenne, unatkozna, pedig csak ilyen az arcberendezése.

Akinek ilyen arca van, annak általában a homlokon és a száj mellett jelennek meg először ráncok. Ha ki akarod deríteni, neked ilyen arcod van-e, megcsinálhatod a kutatók tesztjét: testrbf.com.

Egy friss kutatás azt is kimutatta, hogy ha szarkalábaid vannak, azok az őszinteségről is mesélhetnek. Ezek ugyanis mind pozitív, mind negatív érzelmeknél megjelennek.

Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki, ha mosolyog, csak a szájával teszi azt, a szemével nem. Ez az úgynevezett Duchenne-mosoly, és általában arra utal, hogy az illető nem őszintén boldog. Ha viszont te teljes arcoddal mosolyogsz, és a szemeden is látszik, ha jó a kedved, előbb-utóbb megjelennek a szarkalábak, amelyek így őszinteségről is tanúskodnak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást