Télen fontos, hogy egyrészt laktató, másrészt pedig finom és tápanyagokkal teli ételeket egyél. Nem könnyű minden héten valami újat kitalálni, pedig a recept már jó, ha az előtt megvan a fejedben, mielőtt bevásárolsz. Lássuk, milyen idényzöldségekkel készíthetsz szuper rakott ételeket!
3/4 Édeskrumpli a köbön
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de édeskrumpli nélkül nehéz lenne az élet. Szuper helyettesítője a burgonyának és még egészséges is, hiszen sokféle vitamint, ásványi anyagot és béta-karotint tartalmaz. Nézzük, mit süthetsz belőle a hidegben!
Hozzávalók:
3 édeskrumpli,
125 ml kókusztej,
4 evőkanál kókuszolaj,
2 evőkanál juharszirup,
vaníliaaroma,
só,
4 szeletbacon
75 g pekándió,
40 g kókuszvirág cukor.
Elkészítés:
Hámozd meg az édeskrumplikat, vágd fel őket kisebb darabokra, majd tedd egy nagy lábas vízbe és forrald kb. 10 percig. Ha puhára főttek, akkor tedd őket egy késes robotgépbe a kókusztejjel, 3 evőkanál kókuszolajjal, a juharsziruppal és a fűszerekkel, majd készíts belőle egy sima állagú masszát. Ha megvagy vele, akkor ez már mehet is egy hőálló edénybe, amire jöhetnek a kisebb darabokra tépett baconök, majd a magvak és a végén egy kis cukor. Kész is van az étel, már csak a sütés van hátra, 200 fok és kb. 15 perc. Isteni!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!