Így veheted észre a rák jeleit a kutyusodon

Így veheted észre a rák jeleit a kutyusodon

Címlap / Életmód / Család / Így veheted észre a rák jeleit a kutyusodon

Köhögés

A köhögés korántsem jelez minden esetben komolyabb bajt. A kis termetű kutyák például gyakran légzési problémák miatt kezdenek köhögni, náluk ez akár fajtabeli „sajátosság” is lehet. Természetesen ez is olyan panasz, amit kezelni kell, de ha a kutyád egyet vagy kettőt köhint, még nem kell rögtön az állatorvoshoz rohannod vele, valószínűleg jól van, talán csak valami szag zavarhatta meg. Ha viszont kis barátod néhány napig és naponta többször is köhög, mindenképpen vizsgáltasd ki. Lehet, hogy valami apróság áll a háttérben, de akár a tüdőrák jele is lehet ez.

Súlyvesztés

A hirtelen súlyvesztés a kutyáknál kialakuló rák leggyakoribb és legmarkánsabb tünete. Bár sok minden okozhatja, akár az ételallergia, akár csak a korosodás, ha egy állatorvos ezzel a problémával találkozik, szinte bizonyosan megfordul a fejében a rák lehetősége.

Az emésztőszervi daganat miatt a kutya étvágya látványosan csökkenhet, de a rákos megbetegedés következtében az is előfordulhat, hogy kutyád éppen úgy eszik, mint korábban, mégis veszít a súlyából.

Bármelyiket tapasztalod is, a súlyvesztés mindenképpen olyan tünet, amiről beszélnek kell az állatorvostokkal.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást