7 icipici kutyafajta, amit első látásra a szívedbe zársz

7 icipici kutyafajta, amit első látásra a szívedbe zársz

Címlap / Életmód / Család / 7 icipici kutyafajta, amit első látásra a szívedbe zársz

Csivava (Chihuahua)

A Földön jelenleg a csivavát tartják a legkisebb kutyának, mely az egyik legismertebb kistermetű fajta is egyben. Jellemző vonásai közé tartoznak hatalmas fülei és szemei, valamint a méretét meghazudtoló, bátor jelleme.

Marmagassága legfeljebb 20 centiméter lehet, ennek megfelelően egészséges súlya maximum 3 kilogramm. Rövid- és hosszúszőrű változatban egyaránt elterjedt, átlag élettartama pedig 9-12 év.

Yorkshire Terrier

A csivava után talán a második legnépszerűbb kistermetű kutya a yorkshire terrier. A 20-25 centiméteres marmagasságú, 2-3 kilogrammot nyomó kutyát eredetileg patkányfogásra tenyésztették ki.

Kis mérete ellenére meglehetősen arányos kutya, jellegzetes színű, egyenes szálú, hosszú szőrzettel. Kíváncsi, éber eb, aki nagyon kötődik a gazdájához, így igazán könnyű elkényeztetni.

Japán csin

A japán csin a feltételezések szerint a pekingi palotakutya leszármazottja. Bár nagyobb, mint a csivava, marmagassága legfeljebb 28 centi lehet, s átlagosan 3-4 kilogrammot nyom.

Jellemző vonásait főként csüngő, előreálló fülei és nyomott pofija adja, valamint a hosszú, puha, egyenes szálú szőrzet, mely fekete-fehér, vagy fehér-vörös lehet. Csendes és okos kutya, akinek el kell nyerni a bizalmát.

Máltai selyemkutya

A 20-25 centiméter marmagassággal bíró, hófehér szőrű kutya Olaszországból származik. A rövid végtagokkal, hátára görbített farokkal bíró eb hatalmas sötétbarna szemeivel mindenki szívét megdobogtatja.

A mindössze 3-4 kilogrammot nyomó apróság nagyon élénk, érdeklődő természetű, ugyanakkor gazdája kéréseit maximálisan figyelembe veszi.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást