Egy friss, 2022-es tanulmány azt vizsgálta, milyen kapcsolat található a személyiségünk és az étkezési preferenciáink között. Érdekes eredmények születtek!
Charles Spence az Oxfordi Egyetem kísérleti pszichológusa arra volt kíváncsi, hogy az állandó édesség iránti vágy, vagy éppen az, hogy mindent extrán fűszeresen eszünk, elárul-e bármit a személyiségünkről. Úgy tűnik, igen! A pszichológusnak sikerült nyolc olyan vonást feltárnia, amelyek szerint összefüggés van a két tényező között.
1/8 Ilyen vagy, ha imádod a fűszeres ételeket
Erről a magyar konyha kedvelői is tudnának mesélni, de nálunk nem annyira a fűszerek változatossága, mint azok csípőssége jelentős. Azonban számos konyha jóval fűszeresebben készíti az ételét, mint mi itthon – elég csak arra gondolni, milyen kiszerelésben vásárolhatjuk meg ezeket az alapanyagokat a távol-keleti piacokon.
A fűszeres ételeket elsősorban olyan tulajdonságokkal kötötték össze, mint a bevállalósság, merészség, tettrekészség. Fizikálisan a magasabb tesztoszteronszinttel sikerült párhuzamba állítani a fűszeres, csípős ételek iránti vágyat: egy kutatásban azoknak a férfiaknak volt magasabb a tesztoszteronszintje, akik csípősebben ették a fogásokat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!