7 probléma, amit csak a hosszú hajú emberek értenek

7 probléma, amit csak a hosszú hajú emberek értenek

Címlap / Stílus / Haj / 7 probléma, amit csak a hosszú hajú emberek értenek

Gyönyörű, csillog a fényben, mindenki simogatni akarja, el sem tudod képzelni, hogy mit csinálsz nélküle egy koncerten, és imádod fésülgetni. A hosszú hajnak megvannak az előnyei, de persze néhány nehézséggel is jár. Az alábbi gondokat csak a hosszú hajú nők és férfiak értik meg igazán.

Beleakad… mindenbe

Akinek még nem csípte be a haját a ruhája zipzárja, az nem ismeri az igazi kínt. A hosszú haj azonban nem csak ide, bárhova képes beakadni: a táska pántja alá, a gombok mögé, a nyakláncba vagy a fülbevalóba.
Mindig, mindenhol ott van, és mindig feltekeredik valami köré.

Tele van vele a lefolyó

A hajmosásra amúgy is komoly lelki rákészülés után tudod csak rávenni magadat, mert tudod, hogy már megint el fogsz használni egy fél flakon sampont, ugyanannyi balzsamot és hajvég ápolót, a kihullott hajszálak pedig teljesen eltömítik a lefolyót.
A nedves hajat kihalászni pedig a világ legkellemetlenebb érzéseinek az egyike.

Ha felkötöd, akkor is lent marad

Lehet, hogy összefogod a fejed tetején egy copfba, de még akkor is leér a hátad közepéig, és mozgás közben folyton az arcodba csap.
Ha nem akarod, hogy a legegyszerűbb dolgokban is hátráltasson, akkor kontyba fogod… ahhoz persze túl nehéz, hogy megtartsa néhány hajgumi vagy hajtű, és ha meg is áll egy helyben, úgy jársz-kelsz majd, mintha könyvtoronyra állított teáscsészét egyensúlyoznál a fejeden.

Fóbia a hajvágástól

Olyan nincs, hogy csak a legvégét, ezt te is nagyon jól tudod, ezért már akkor izzadni kezd a tenyered, amikor a fodrász kezébe veszi az ollót.
Lehet, hogy csak néhány centitől szabadított meg, de te akkor is úgy érzed, mintha kopasztott csirkeként hagynád el a szalont.

Szégyelled a hajkefédet

A filmekben, pláne a rajzfilmekben az ember hajkefével fésüli át selymes fürtjeit, miközben megtörik rajtuk a fény. A valóságban te legszívesebben a föld alá rejtenéd a hajkefédet, ami mindig tele van hajgubancokkal, amiket lehetetlen leszedni a fogakról.
Az igazság az, hogy ha már elég régóta van hosszú hajad, akkor legalább két hajkefét el is törtél fésülködés közben.

Terhes romantika

Az egy dolog, hogy álmodban ráfekszel a saját hajadra, és fordulás közben a saját tincseidet húzod, de amikor a párod meg akar ölelni, először mindig arrébb kell raknod a fürtjeidet, esetleg fekvő helyzetből meg kell emelkedned, hogy arrébb dobd a hajadat.
A szex pedig egyenesen elképzelhetetlen hajgumi nélkül.

Vizes folt

Ritka pillanat, amikor elég időd van, az időjárás is megfelel, és a levegő páratartalma, valamint a széljárás is kedvez, hogy ne szárítsd hajszárítóval a hajadat, csak hagyd leengedve, magától megszáradni.
Ekkor azonban garantáltan számolnod kell a vizes foltokkal, amik nem csak a hátadat terítik be, de a két melledet is. Lehet, hogy a hajad hamarabb megszárad, mint a ruhád.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást