Életmód / Ezotéria

Egy pofonegyszerű módszer, amivel bármit megszerezhetsz magadnak

Egy pofonegyszerű módszer, amivel bármit megszerezhetsz magadnak

“Váltsd valóra az álmaidat!”, “Éld az életed!”, “Teremtsd meg a saját végzeted!” – ilyen és ezekhez hasonló kitűzők és motiváló Facebook posztok már régóta próbálják sugallni, hogy Te uralod a saját életed. De vajon ezek csak hangzatos lájkgyűjtő mantrák, vagy tényleg van bennük igazság? Képes vagy valóra váltani az álmaidat? A rövid válasz: igen! És ha megfogadod ezeket a tanácsokat, máris közelebb kerülhetsz a céljaidhoz – méghozzá a gondolatod erejével.

Megalapozatlan kezdetek

A fiatalok többsége úgy kezdi meg a főiskolát, hogy valójában fogalma sincs arról, mit vár az élettől.

Még nem láttak eleget a nagyvilágból ahhoz, hogy pontosan meg tudják mondani, milyen jövőt szeretnének saját maguknak.

Így pedig szükségük van arra, hogy valaki elmondja nekik, mi lesz a következő lépés. Ezek után viszont nem olyan meglepő, hogy sokszor nehéz megkülönböztetniük egymástól a jó és rossz tanácsokat.

Csakhogy elárulunk egy titkot: azok az emberek, akik tényleg tudják, mit várnak az élettől, egészen másképp látják a környező világot!

Mi az a szelektív észlelés?

Az emberek általában szelektíven észlelik a környezetükben lévő dolgokat: leginkább azokat vesszük észre, amik érdekelnek minket.

Például képzeld el, hogy szeretnél venni egy új kocsit. Ilyenkor nagy a valószínűsége, hogy hirtelen mindenhol ezt az autót kezded el látni; az utcán, a parkolóban, a tévében.

De hogy lehetséges ez? Hiszen korábban sosem jött szembe veled ez a kocsi.

Nos, az agyunk folyamatosan váltogatja, hogy éppen mire figyel, és ebben nagy szerepet játszanak a bejövő ingerek.

Most dőlj hátra egy picit, és gondold végig: mi az, ami folyton megjelenik a környezetedben? Valószínűleg ez az egyik legtisztább tükörképe annak, hogy a tudatalattid mit szeretne.

Kapcsolódj a tudatoddal!

Az elménknek két része van: a tudatos és a tudatalatti. Dr. Bruce Lipton professzor szerint előbbi másodpercenként 40 bitnek, utóbbi másodpercenként 40 millió bitnek megfelelő információt dolgoz fel. Elég nagy különbség, igaz?

A tudatalattink kapcsolódik leginkább a spirituális dolgokhoz, amely ezáltal főként képekben és érzésekben gondolkodik. Ez pedig azt jelenti, hogy ha erősen fókuszálsz valamire, többször is elképzeled, szinte magad előtt látod, akkor nagy eséllyel tényleg sikerül bevonzanod.

Ehhez pedig nem elég naponta kétszer kimondanod, hogy “de szeretnék egy új autót”; sokkal inkább el kell képzelned, ahogy először kezedbe fogod a kulcsot, beülsz, és vezetsz egy kört az utcában.

Minden nap szem előtt

Néhány apró trükkel pedig könnyen felerősítheted a gondolatok erejét.

Írd fel néhány Post-it papírra, hogy mit szeretnél elérni az életben, mire vágysz a legjobban.

Ezeket aztán helyezd el a lakás néhány pontjára (például a hűtőre, a szekrényedre vagy az íróasztalodra), és vess rá egy-egy pillantást minden nap.

Ezzel biztosíthatod magad arról, hogy még a legpörgősebb délutánjaidon sem felejted el az álmaidat.

Ha pedig még hangosan ki is mondod őket, és naponta legalább egy percet gondolsz rájuk, hamarosan észre fogod venni a változást az életedben!

Válassz jó tanácsadót!

A terveid megvalósításában viszont egy dolgot mindig érdemes észben tartanod: “sose kérj tanácsot olyan személytől, akivel nem szívesen cserélnél helyet“.

Sokszor előfordul, hogy valaki mindent a fentieknek megfelelően csinál, és mégsem teljesülnek a vágyai.

Nos, ilyenkor nagy az esélye annak, hogy rossz emberektől kér tanácsot.

Hiába a jó szándék, ha valakinek nincs elég tapasztalata egy bizonyos területen, a tanácsait sosem tudod rendesen alkalmazni.

Csak azok szavait fogadd meg, akikkel bármikor szívesen helyet cserélnél egy időre!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást