Egy kisebb vagyont spóroltam, amióta ezt a 3 dolgot nem veszem meg

Egy kisebb vagyont spóroltam, amióta ezt a 3 dolgot nem veszem meg

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egy kisebb vagyont spóroltam, amióta ezt a 3 dolgot nem veszem meg

Vannak dolgok, amikről nem tudok lemondani, bármennyire is szeretnék. Ilyen például a Netflix, amit eredetileg csak a próbaidőszakra fizettem elő, de ennek már 2 éve, és minden nap nézem, vagy a tonhalkrém, ami sajnos nem olcsó, de imádom!

Ezért igyekeztem valamilyen kompromisszumot kötni magammal, és megtalálni azt a pár dolgot, ami nélkül tudok élni, és legalább pénzt spórol nekem. Már néhány hónapja nem költöttem ezekre a dolgokra, és rengeteget félre tudtam tenni. Mert tényleg igaz, hogy sok kicsi sokra megy!

1/3 Kávé a munkahelyemen

Önmagában a kávézásról nem tudok lemondani. Nem is akarok, otthon van egy kis kávéfőzőm, amit továbbra is használok. Korábban a munkahelyemen is mindig vettem magamnak, legalább reggel egy pohárral, de sokszor délután is.

Úgy voltam vele, hogy ennyit megengedhetek magamnak. Aztán egy barátnőm javaslatára letöltöttem egy appot, amiben minden nap írhattam, mire költök, és hó végén teljesen ledöbbentem a kávéra költött összegen.

Ugyanis ez a napi 500 Ft-ot (de volt, hogy 1000 Ft-ot), majd egy hónap után 15 ezer forintot jelentett!

Úgyhogy elhatároztam magamban, hogy inkább lefőzöm reggel a kávét otthon, és magammal viszem termoszban, vagy délután csak teázok, de semmiképp sem vásárolok a kávézóban.

weedezign/istockphoto.com

2/3 Édes italok és üdítők

Egy üveg tea, egy kis kóla vagy egy doboz narancslé; általában mindig lapult belőlük a hűtőben, hogy ha vendégek jönnek, megkínálhassuk őket.

Legalábbis ezt mondtuk magunknak a férjemmel, de az igazság az, hogy egyébként magunknak vettük őket, és mindig el is fogytak pár nap alatt.

Tudtuk, hogy nem a legegészségesebb, de mégis nehéz volt ellenállni nekik, pláne ha ott álltak a hűtőben.

Ezért döntöttünk úgy, hogy anyagiak szempontjából is változtatnunk kell, hiszen ezerszer olcsóbb vizet inni, mint édes üdítőket. Úgyhogy amikor boltba mentünk, nem vettünk mást, csak filteres teát, ha édeset kívánnánk, és egyébként semmi mást.

Az első hét nehéz volt, mert úgy hozzászoktunk az üdítőkhöz, de utána már nem is hiányoztak. A pénztárcánknak sem, mert havi szinten több ezer forintot spóroltunk meg.

Oldalak: 1 2

9 hozzászólás

 • Németh László
  2020.10.29., 11:46

  Sajnálom, hogy a 2 legnagyobb kiadás kimaradt, bár ennek nyilván lehet a fogyasztás hiánya is az oka. Cigarette napi 1 doboz 1300 Ft-tal az közel 40.000. Az alkohol is lehet ennyi napi 3-4 sör legurításával.

  Válasz
 • janika
  2020.11.12., 12:58

  a kogajint is le lehet adni az is sporollást hoz.

  de az előtem szóllónak is igaza bvan sokan cigiznek és isznak és el is megy ré a pénzünk

  én könyvet nem veszek a hejesirássi szótárat is eladdattam 2 éve. mindent letőttök a netrőll

  Válasz
 • O-né
  2020.11.12., 14:04

  Janika, azt a szótárt kár volt eladni.

  Válasz
 • Aranka Belovai
  2020.11.28., 17:36

  Cigaretta, alkohol, drog, energia ital és sok folosleges káros adalékkal keszített élelmiszer, ital, nassolni valók, stb……. Ezek csak a gyártókat , forgalmazókat gazdagítják, a fogyasztót pedig nyomorba, idovel pedig betegségekbe dontik.

  Válasz
 • Valika
  2020.11.28., 21:24

  Kávé, cigi van, viszont nem adok pénzt kész és félkész kajáért. Rántott húsit fele zsír, fele olajban sütöm, a tisztáját megbecsülöm és még tudok vele főzni. Hetente sütök sütit, tehát nem kell rágcsa. Gyümölcsre nem költök, minden szezonális gyümim van, annyi, ami elég.

  Válasz
 • Tóth Ervin
  2021.01.07., 21:43

  Az egészben az a szomorú, hogy kénytelen lemondani az ilyen élvezeti cikkekről, mert nincs elegendő jövedelme.

  Válasz
 • Dr. Németh Ferenc
  2021.01.07., 21:56

  Ez egy baromság. Ha ezt valaki innen szeretné megtudni, megérdemli!

  Válasz
 • janika
  2021.03.10., 09:01

  ófszert se veszek a virzsli héjja is lyó ere a célra évente egycer meg akikor kel akor épelég utánna megki lehet mozsni. egy ófszr igy elék eggy életre
  a védzépappirt is kilehet öblitteni töbször is lyó
  aszonynak alyándék nemkel veni sose azis pénztmekmaradváűnyt lyelent

  Válasz
 • Havrilla István
  2021.05.18., 14:10

  30 éve nem iszok kávét, a kólát és az ilyen üdítőket mindig utáltam, 20 éve a turkálóból öltözködöm és mégsem lettem milliomos…
  Pedig minden ilyen hülye cikket elolvastam….

  Válasz

Írj egy hozzászólást