Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi

Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi

A párom inkább a Grincs elveit vallja, és ki nem állhatja a karácsonyi időszakot.

Számomra mindig is a karácsony volt az év legszebb időszaka! Szeptembertől kezdve arra készültem, hogy mit vegyek ajándékba, nézegettem a dekorokat, és november végén már felállítottam a karácsonyfát a szobámban. A családom is hasonló mentalitással rendelkezik, ezért nekem mindig az volt magától értetődő, hogy az emberek imádják a karácsonyt. Aztán megismertem a páromat, aki, mint kiderült, utálja az év utolsó heteit, nem szereti az ünnepi dekorációt, és utoljára valamikor gyerekkorában kapott (és egyben adott) ajándékot, aztán nem kért belőle többet.

Hogy mi volt ennek az oka? Márk teljesen más családból érkezett, a szülei fiatal korában elváltak. Az ünnepi időszak neki lényegében arról szólt, hogy idén vajon kit választ, és ki marad hoppon a szülei közül. Számára ez az egész varázsát vesztette, és beérte annyival, hogy az anyukájával együtt vacsiztak. Utána hol a haverjaival ment el valahová, hol pedig inkább bevállalta az esti műszakot a munkahelyén, hogy legalább azok a kollégái otthon lehessenek, akiknek fontos a karácsony.

Nem ünnepli a karácsonyt?!

Amikor öt éve elkezdtünk randizni, épp február volt, szóval a karácsonyi téma fel sem jött egészen őszig, mígnem megemlítettem neki, hogy kitaláltam számára a tökéletes karácsonyi ajándékot. Erre ő csak annyit mondott, hogy nem ünnepli, szóval inkább tegyem félre a szülinapjára. Nagyon csalódott lettem, mert azt gondoltam, a kedvemért majd egy kicsit megszállja az ünnepi hangulat. Hiába teltek a napok, hetek, nem tűnt úgy, hogy ez változni fog. Az első karácsonyunkat ezért külön töltöttük: én otthon a szüleimmel és unokatesóimmal, ő a munkahelyén.

markos86/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást