VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ha már a könyöködön jön ki a mézeskalács és a bejgli, és nem szeretnél édes-mézes-cukros-csokis desszertet felszolgálni a karácsonyi ebéd vagy vacsora után, idén tegyél egy próbát a gyümölcsös süteményekkel! Elhoztuk neked a kedvenc karácsonyi desszertjeinket, amelyek mind ízletes gyümölcsökkel készülnek!
1. Lime torta
Van frissítőbb édesség a lime-os desszerteknél? Ha te is visszasírod a nyári citromfagyi ízét, idézd meg az ünnepi menü keretében, egy csodálatos lime torta formájában. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók:
- 1 és ¾ csésze liszt,
- 1 csipet só,
- 8 ek. hideg vaj,
- negyed csésze hideg víz,
- 1 ek. méz,
- 2 tk. fahéj,
- 1,5 ek. porcukor,
- negyed tk. gyömbérpor,
- 1 csésze kristálycukor,
- 1 csésze puha, de nem folyós vaj,
- másfél csésze lime-lé,
- negyed csésze reszelt lime-héj,
- 6 felvert tojás,
- csoki a díszítéshez.
Elkészítés:
- A tészta elkészítéséhez a lisztet keverd össze a sóval és a fűszerekkel, majd morzsold el benne a vajat.
- Add hozzá a vizet és a mézet, majd gyúrd össze.
- Kivajazott, kilisztezett piteformában süsd meg a torta alapját, 180 fokos, előmelegített sütőben.
- A krém elkészítéséhez keverd össze a lime levét a kristálycukorral egy lábasban, majd add hozzá a tojást, a reszelt lime-héjat és a vajat. Főzd az egészet addig, amíg sűrű krém nem lesz, majd hűtsd le szobahőmérsékletűre.
- Ha megsült a torta alapja, és kihűlt, töltsd meg a krémmel, majd tedd hűtőbe legalább egy éjszakára.
- A tortát dekorálhatod olvasztott csokival, cukorkával, tejszínhabbal, ahogy neked a leginkább tetszik!